Torna Indiana Jones!

La tornada espectacular de STAR WARS i la compra de Disney de tots els drets de Lucasfilm ho feien preveure, però fins que no hi hagués un  anunci oficial, costava creure del tot que tornaríem a veure Indiana Jones i menys encara, interpretat per Harrison Ford. Avui ha arribat aquest dia i Disney de la mà del seu president Alan Horn, ha confirmat que l’arqueòleg més famós del cinema tornarà el 19 de juliol de 2019 i que a més ho farà com no pot ser d’una altra manera, dirigit per Steven Spielberg i interpretat per Harrison Ford. És oficial, així que més val que ens fem a la idea.

Serà l'última fuetada del Dr. Jones?

La nostàlgia regne a Hollywood. Serà l’última fuetada del Dr. Jones?

Sí, és cert, INDIANA JONES Y LA CALAVERA DE CRISTAL va ser una decepció generalitzada ara farà 8 anys pel seu pobre guió i l’abús dels efectes especials però no ens enganyem, tenia uns primers 45 minuts gloriosos i no deixava de ser una cinta d’aventures per a tos els públics que donava el que prometia. La idea de tornar a veure Harrison Ford, de comptar amb Spielberg i ho hem d’admetre, de no trobar el nom de George Lucas, és engrescadora. Aquesta INDIANA JONES 5 pot ser l’aventura redemptora que posi punt final a la saga amb una història digna i una conclusió a l’alçada. Al cap i a la fi, Harrison Ford era el millor de la quarta part i aquest any ha demostrat ser millor que molts dels seus companys de repartiment de STAR WARS: EL DESPERTAR DE LA FUERZA. Personalment, aquesta notícia m’excita molt i crec que pot ser una gran oportunitat per explorar el cantó més crepuscular del personatge així com per Spielberg de reconciliar-se amb el cinema d’aventures des d’una perspectiva més madura. Només el temps dirà si INDIANA JONES 5 serà una decisió encertada o equivocada. El primer que vaig pensar en veure els esdeveniments de l’última STAR WARS -territori spoilers però si no l’heu vist encara, QUÈ ESTEU FENT?– va ser que Ford volia deixar enrere a Han Solo i centrar-se en trobar un arc final a Indiana Jones. Al cap i a la fi, Harrison Ford com a icona respon als seus personatges més carismàtics i tots ells estan tenint tornada cinematogràfica 30 anys més tard: Han Solo, Indiana Jones i en un parell d’anys Rick Deckard a la seqüela de BLADE RUNNER.

Mentre evitem coses com aquesta, anirem bé.

Mentre evitem coses com aquesta, anirem bé.

Així doncs, aquest anunci posa fi a les especulacions, a les demandes de fans i sobretot a la discussió de si la saga havia de tornar completament renovada amb nous actors o bé seguir-la amb Spielberg, Ford i companyia. Al final serà la darrera opció. Veurem què succeeix en aquesta nova aventura i què passa amb personatges nous introduïts a l’anterior, com el fill del Dr. Jones, Mutt Williams, interpretat per Shia Labeuf. Si més no, el 2019 s’aventura entretingut amb la tornada d’un personatge mític en la que pot ser l’última encarnació interpretada per Harrison Ford i el final definitiu d’una era. Igual que ha passat amb Han Solo i el spin off que s’estrenarà sobre els seus dies de joventut, tard o d’hora tindrem un nou actor fent d’Indiana Jones però almenys, Harrison Ford i Spielberg tindran l’última paraula abans d’entregar-li les claus de la saga a la maquinaria imperial de la Disney.

Chris, hauràs d’esperar una mica més 😉

Anuncis