Sorrentino i Michael Caine triomfen als Premis del Cinema Europeu

L’acadèmia del cinema europeu, presidida per Wim Wenders, va entregar el passat cap de setmana els seus premis anuals. Sembla que Paolo Sorrentino ho ha tornat a fer i després d’encantar tothom el 2013 amb LA GRAN BELLEZA, el director italià va viure una nit triomfal amb la seva nova pel·lícula, LA JUVENTUD. També va ser la gran nit del protagonista del film, el mític Michael Caine que a més de guanyar el premi a millor actor, també va guanyar un premi honorífic per la seva carrera. L’altre nom propi de la gala va ser Charlotte Rampling, que al igual que Caine, va guanyar dos premis: un d’honorífic i el de millor actriu per 45 AÑOS. La pel·lícula s’estrena el proper 18 de desembre i en ella l’actriu britànica està sensacional, amb una actuació equilibrada, sofisticada i molt subtil. Tot i així sap greu que el seu guardó ens hagi privat de veure el que hagués sigut una imatge històrica: Laia Costa guanyant com a millor actriu per VICTORIA. Tornem a gaudir per un moment del tràiler de LA JUVENTUD:

Per a tots aquells qui heu seguit després del tràiler, apuntar també que un dels altres honorats per a la seva contribució al cinema europeu va ser Christoph Walts i que entre els premis atorgats destaquem el de millor guió a Yorgos Lanthimos per la surrealista i divertida LANGOSTA a més del premi del públic per a l’única alegria del cinema espanyol a la gala, LA ISLA MÍNIMA. Una de les millors cintes espanyoles dels darrers anys va rebre així un just reconeixement. A continuació la llista dels principals guanyadors de la gala:

Millor pel·lícula
LA JUVENTUD

Millor Director
Paolo Sorrentino per LA JUVENTUD

Millor Actor
Michael Caine per LA JUVENTUD

Millor Actriu
Charlotte Rampling per 45 AÑOS

Millor Guió
Yorgos Lanthimos per LANGOSTA

Millor Comèdia
UNA PALOMA SE POSÓ EN UNA RAMA A REFLEXIONAR SOBRE LA EXISTENCIA

Millor Documental
AMY

Millor Pel·lícula d’Animació
LA CANCIÓN DEL MAR

Millor Descobriment Europeu
MUSTANG

Premi del Públic
LA ISLA MÍNIMA

Millor Curtmetratge
PICNIC (Croàcia)

Michael Caine, mestre de mestres.

Michael Caine, mestre de mestres.

Anuncis