Cinc propostes cinèfiles per a Sant Jordi

Aquest Sant Jordi de 2015 res millor que acompanyar la rosa i el llibre amb cinema. I no ens referim a pel·lícules de Sant Jordi sinó a una petita llista amb propostes de llibres de cinema, i així no repetir de nou l’article que vam fer fa dos anys. A continuació la teniu:

Italoamericanos. El libro de cocina de la familia Scorsese

italoamericanos

Una de les novetats dels darreres mesos és aquesta traducció/adaptació d’un llibre de receptes de, ni més ni menys, la mare de Martin Scorsese publicat fa anys als Estats Units. La cosa va néixer com a complement al documental de 1974 ITALIANAMERICAN, on el director es dedicava a entrevistar als seus pares. El llibre, editat en blanc i negre, recull una llarga llista de receptes de la família Scorsese de menjars típics sicilians. Sopes, estofats, pasta, pizzes o postres són alguns dels plats que formen part de llibre, acompanyats de detalls sobre la família Scorsese, anècdotes familiars explicades per la mare Catherine i molts més detalls entranyables que no només agradaran als fans del director. Un llibre diferent que mescla cinema, literatura i cuina.

Chris Marker y La Jetée. La fotografia después del cine

Chris-Marker-y-la-Jetee

Una altra novetat. El primer llibre d’Antònia Escandell Tur esdevé un dels assajos més complets que es poden trobar editats el nostre país sobre Chris Marker, un dels noms clau del cinema experimental. Artista multidisciplinari, la seva obra més reconeguda LA JETÉE (que va inspirar més tard 12 MONOS) és un referent per a tots els estudiosos del cinema i la imatge. Escandell analitza i reflexiona sobre les imatges de LA JETÉE configurant un llibre que  esdevé a l’hora gratificant pels que ja coneixien a Chris Marker com una perfecte introducció al món d’aquest geni que va morir al 2012.

Sinopsis de Cine: El libro

9788494131561

Una proposta divertida, sorgida de l’èxit de la pàgina de facebook del mateix nom. Es tracta d’un recull (que llueix com una cinta de VHS) d’algunes de les sinopsis “catxondes” d’aquesta pàgina. Pel·lícules respectades (o no tant) per tothom no s’escapen de l’humor de l’autor, que les resumeix amb molta gràcia “tróspida” i amb l’esperit de riure’s de tot plegat, que ja s’agraeix.

The Wes Anderson Collection

WesAnderson_CaseSpotUV_5_24.indd

Un fixe per a qualsevol cinèfil modern. Un clàssic des de que va sortir a la venda fa dos anys, aquest llibre recull tota mena de detalls sobre la filmografia de Wes Anderson. Fotografies personals, extrets del seus guions, notes, entrevistes i un llarg etcètera. Tot molt ben cuidat i presentat, d’un gust visual digne de qualsevol pel·lícula de Wes Anderson (menys BOTTLE ROCKET, probablement).

¡Este rodaje es la guerra!

978-84-96576-865_big

Ens agrada el cinema, sí. Però també ens apassiona saber què hi ha darrera de tot el glamur de Hollywood i les picabaralles que d’allà sorgeixen. Cada rodatge és un món i una guerra pròpia i aquest llibre de Juan Tejero recull, gairebé a mode de guia gràfica, les diverses anècdotes i conflictes sorgits en alguns dels rodatges més tumultuosos de la història de Hollywood, com CLEOPATRA o CON FALDAS Y A LO LOCO, per citar-ne dues. Un llibre que duu temps publicat però que enguany estrena una nova edició.

BONUS TRACK:

Ocho Narices

Com que l’autobombo és gratis, i per això tenim blocs i webs, no em puc resistir a instar-vos a tots els que passeu Sant Jordi a Barcelona, a acostar-vos al Passeig de Gràcia (entre Aragó i València) on els amics de l’editorial Garbuix estaran venent alguns dels seus llibres. Entre ells, una novetat d’aquest Sant Jordi, 8 NARICES. un recull de relats escrits per joves escriptors amb ganes de marxa. Entre ells tenim a un servidor i a altres membres de LA CASA DE VIDRE com la Cati Moyà o la Náyade Gómez. Així que ja sabeu, Us esperem! FELIÇ SANT JORDI!

Anuncis