Zona Crítica: Kingsman: El servicio Secreto

Cada cop que Matthew Vaughn estrena una pel·lícula, un es queda amb la sensació que ell és dels pocs directors actuals que entén a la perfecció el concepte d’entreteniment. Vaughn i el seu equip de col·laboradors habituals –com la guionista Jane Goldman o Mark Millar– demostren pel·lícula rere pel·lícula que no hi ha rés com passar-s’ho bé al cinema. KINGSMAN: EL SERVICIO SECRETO no és una excepció.

kingsman-online-exclusive-1-1

Harry Hat (Colin Firth) converteix al seu protegit (Taron Egerton) en tot un gentleman i espia internacional de primera.

I és que si alguna virtut té Matthew Vaughn –a part d’una posada en escena espectacular i un ull clínic pel càsting– és el que podríem batejar en anglès com a sense of fun. Si ens quedem bocabadats davant la magnificència d’allò que veiem a la pantalla gràcies al sense of wonder que despleguen molts directors d’animació per exemple, amb els films de Matthew Vaughn no podem parar de fer un somriure còmplice davant el reguitzell de trapelleries que realitza amb tota la cara dura del món. I benvinguda sigui. Aquest sense of fun que KINGSMAN: EL SERVICIO SECRETO desprèn no és nou: es nota que Matthew Vaughn s’ho passa teta capgirant en aquesta ocasió el gènere d’espies i li transmet aquesta diversió als seus col·laboradors, als actors de la pel·lícula –que poden mostrar nous registres, com el gran Colin Firth– i de retruc, a l’espectador qui, convidat a una festa particular, esdevé un més. Aquesta és la clau: si volem entrar al joc que ens proposa la pel·lícula, ens ho passarem tant bé com ells.

La polèmica escena a l'esglècia és tota una orgia actioner.

La polèmica escena a l’esglècia és tota una orgia actioner.

KINGSMAN: EL SERVICIO SECRETO reformula, en clau de divertimento modern, les cintes d’espies de l’època daurada. Aquella en la que poc importava el realisme i la sobrietat –a vegades exagerada–que han mostrat les darreres cintes més exitoses del gènere. Des de James Bond a Jason Bourne. El “metadiàleg” amb el gènere va més enllà, amb un parell d’escenes clau on els personatges s’encarreguen per una banda, de verbalitzar que “aquesta no és la típica pel·lícula d’espies” i per altra, de demostrar-ho amb fets, capgirant certs tòpics en diàlegs, girs d’argument i escenes concretes.

Taron Egerton: futura estrella?

Taron Egerton: futura estrella?

Diversió, mala baba, despreocupació i entreteniment d’inici a fi són algunes de les bondats que fan de KINGSMAN: EL SERVICIO SECRETO, una de les millors apostes de la cartellera habitual. Veure a Colin Firth lluitant sense perdre l’elegància o descobrir a un jove talent com Taron Egerton és només una part de la cirereta del pastís. Però encara n’hi ha molt més: tan sols cal entrar a la festa, descobrir-ho per un mateix i sobretot, gaudir com nens petits –o millor encara, adolescents insensats– veient les gamberrades del trapella de la classe.

Valoració: 8/10

Anuncis