Guanyadors dels 87ens Oscars

Després d’una llarga nit desperts veient la 87ena gala dels Oscars, ja sabem quines han estat les pel·lícules que han triomfat aquesta temporada de premis que tanquem avui. BIRDMAN amb quatre premis –tres per el propi Alejandro González Iñarritu– el mateix nombre de premis que l’altra gran triomfadora de la nit, EL GRAN HOTEL BUDAPEST. Malgrat que les categories on ha guanyat aquesta darrera són de caràcter tècnic, destacant entre ells el premi a millor banda sonora per Alexandre Desplat. L’altre gran triomfadora ha estat WHIPLASH amb tres estatuetes, entre elles com no, la de millor actor secundari per JK Simmons. La gran perdedora –o oblidada– sens dubte ha estat BOYHOOD. La pel·lícula de Linklater, per molts la favorita, només s’ha endut el Oscar a millor actriu secundaria per Patricia Arquette.

Iñarritu, una de les pesones més felices del món en aquests monents. 3 oscars "a la saca".

Iñarritu, una de les pesones més felices del món en aquests monents. 3 oscars “a la saca”.

En quant a la resta de premis, poques sorpreses, realment. Demostrant així que cada any que passa perdem en emoció i expectatives. I és que per exemple, molts teníem esperances de trobar en Neil Patrick Harris un presentador modern i espectacular capaç de fer grans números musicals i acudits fins. Cap d’aquestes coses ha arribat, ja que en el número musical inicial, ha estat desbancat per uns Anna Kendrick i Jack Black espectaculars i després en cada intervenció i acudit, s’ha mostrat poc graciós, repetitiu i gens mossegador.

Les culpes probablement van al guió i la realització de la gala, massa obsessionada amb quedar bé amb tothom i omplir la festa de números repetitius i intervencions de tota mena que han fet de la gala una de les mes avorrides, previsibles i lentes que es recorden en els darrers anys. Punt a favor això sí, per als elegants grafismes a l’hora de presentar premis i a l’espectacularitat de l’escenari del Dolby Theatre i la seva posada en escena. Tot un espectacle en sí mateix, com sempre.

On eres NPH?

On eres NPH?

Sense més dilació doncs, aquí teniu la llista sencera dels guanyadors dels Oscars 2015, properament donarem a conèixer els guanyadors de la nostra porra dels Oscars i tindrem tota la setmana per comentar la ressaca dels Oscars tant a la nostra web com al nostre programa setmanal. Moltes gràcies per seguir-nos i participar:

MILLOR PEL·LÍCULA

BIRDMAN (o la inesperada virtud de la ignornacia)

MILLOR DIRECTOR

Alejandro González Iñárritu, per BIRDMAN (o la inesperada virtud de la ignornacia)
MILLOR ACTOR

Eddie Redmayne, per LA TEORÍA DEL TODO

MILLOR ACTIRU

Julianne Moore, per SIEMPRE ALICE

MILLOR ACTOR SECUNDARI

JK Simmons, per WHIPLASH

 MILLOR ACTRIU SECUNDÀRIA

Patricia Arquette, per BOYHOOD (Momentos de una vida)

MILLOR GUIÓ ORIGINAL

Alejandro González Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris Jr. i Armando Bo per BIRDMAN (o la inesperada virtud de la ignorancia)

MILLOR GUIÓ ADAPTAT

Graham Moore per THE IMITATION GAME (Descifrando enigma)

MILLOR PEL·LÍCULA D’ANIMACIÓ

BIG HERO 6, de Don Hall, Chris Williams i Roy Conli

MILLOR PEL·LÍCULA DE PARLA NO ANGLESA

IDA, de Pawel Pawlikowski (Polònia)

MILLOR DOCUMENTAL

CITIZENFOUR, de Laura Poitras, Mathilde Bonnefoi i Dirk Wilutzki

MILLOR FOTOGRAFIA

Emmanuel Lubezki per BIRDMAN (o la inesperada virtud de la ignorancia),

MILLOR MUNTATGE

Tom Cross per WHIPLASH

MILLOR MÚSICA

Alexandre Desplat per EL GRAN HOTEL BUDAPEST

MILLOR DISSENY DE VESTUARI

Milena Canonero per EL GRAN HOTEL BUDAPEST

MILLOR MAQUILLATGE I PERRUQUERIA

Frances Hannon i Mark Coulier per EL GRAN HOTEL BUDAPEST

MILLOR DISSENY DE PRODUCCIÓ

Adam Stockhausen i Anna Pinnock per EL GRAN HOTEL BUDAPEST

MILLOR CANÇÓ

“Glory”, de John Stephens i Lonnie Lynn per a SELMA

MILLOR CURTMETRATGE

THE PHONE CALL, de Mat Kirkbi i James Lucas

MILLOR CURTMETRATGE DOCUMENTAL

CRISIS HOTLINE: VETERANS PRESS 1, d’Ellen Goosenberg Kent i Dana Perry

MILLOR CURT METRATGE D’ANIMACIÓ

FEAST, de Patrick Osborne i Kristina Reed

MILLOR SO

Craig Mann, Ben Wilkins i Thomas Curley per WHIPLASH

MILLOR MUNTATGE DE SO

Alan Robert Murray i Bub Asman per EL FRANCOTIRADOR

MILLORS EFECTES VISUALS

Paul Franklin, Andrew Lockley, Ian Hunter i Scott Fisher per INTERSTELLAR

Anuncis