Vídeo: Quantes "lens flares" hi han a Star Trek de J.J. Abrams?

Molta gent crítica de J.J. Abrams el seu ús dels anomenats lens flares, és a dir les entrades de llum a l’òptica de la càmera que produeixen un efecte de centelleig en l’escena en qüestió. És un recurs visual realment bonic quan s’utilitza de manera estètica i subtil, que recorda als dies on el cinema era un art analògic. Però quan el seu ús és desmesurat, pot ser fàcilment una diana per a les crítiques i un element molt parodiable, com li està passant al J.J. Abrams, a qui els seus detractors sempre treuen el tema de les lens flares (de forma també exagerada, la veritat). En tot cas, un tema del que parlar ben curiós si més no, i del que molts cops ni ens adonem al veure una pel·lícula.

Les lens flares d'Abrams: subjecte recorrent de bromes i memes a Internet.

Les lens flares d’Abrams: subjecte recorrent de bromes i memes a Internet.

Tal és l’obsessió de la comunitat cinèfila a internet per aquesta qüestió, que el muntador Dylan Browne ha recopilat en els següents dos vídeos totes les lens flares a STAR TREK i STAR TREK: EN LA OSCURIDAD, totes dues dirigides per J.J. Abrams. Aquí els podeu veure:

Doncs bé, quantes lens flares hi han a Star Trek de J.J. Abrams? La resposta com heu vist, impressiona: 721 a STAR TREK i 826 a STAR TREK: EN LA OSCURIDAD fent un total de 1547 lens flares! Enhorabona J.J Abrams! Què n’opineu? És l’ús del director exagerat? Us distreuen de la pel·lícula o pel contrari, li donen una estètica atractiva? Estarà també STAR WARS: LA FUERZA DESPIERTA plena de lens flares? El debat està servit. O potser no, potser és tot plegat un debat un pèl exagerat…

Anuncis