Els Coen presidiran el jurat de Canes

O millor dir, co-presidiran. I és que els germans que dirigeixen junts, bé han de presidir jurats junts també. El festival més famós del món del cinema ha anunciat que els directors de Minnesota han estat triats com a presidents del jurat per a la propera edició, la número 68. Així, Joel i Ethan Coen es convertiran en les primeres persones en compartir la presidència del Festival de Canes.

Al llarg de la seva carrera, els Germans Coen han viscut un idil·li amb el festival de la Costa Blava Francesa, presentant allí moltes de les seves cintes i recollint premis de tant en quant, com la recordada Palma d’Or per BARTON FINK que els va consagrar al 1991, com a noms reconeguts a tot el món.

Els Coen i John Turturro amb la Palma d'Or per a BARTON FINK.

Els Coen i John Turturro amb la Palma d’Or per a BARTON FINK.

Ara, per a la 68edició del Festival de Canes, que se celebrarà entre el 13 i el 24 de maig, Joel i Ethan Coen tindran l’oportunitat de retornar l’estima del festival amb la seva tasca com a presidents d’un jurat del que encara hem de conèixer la seva configuració final. En el comunicat oficial, els Coen han declarat que la tria com a presidents és un “honor molt especial”. Per la seva part, la organització del Festival ha comentat que la idea de tenir als Germans Coen com a presidents del jurat s’emmarca dins la celebració que tindrà lloc en motiu del 120 aniversari del naixement del cinema gràcies als Germans Lumière, ja que en certa forma es retran homenatges a altres germans cineastes que han deixat petjada a Canes, com els Germans Dardenne (Palma d’Or al 1995 i 2005) o els Germans Taviani (Palma d’Or al 1976).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s