Downey Jr. torna a ser l'actor més ben pagat

Un any més, la revista Forbes realitza el Top 10 dels actors que més diners han guanyat en un any. La llista es limita als guanys aconseguits per a cada actor des del juny del 2013 al juny del 2014. Cal remarcar que és el segon any consecutiu que Robert Downey Jr és el primer de la llista, repetint la suma de 75 milions de dòlars. Qui li hagués dit fa 15 anys quan Hollywood renegava d’ell i les seves addiccions? Això sí que és recuperar-se! Recordem que l’any passat, us vam portar unes llestes també elaborades per Forbes on s’incloïen els intèrprets (masculins i femenins) les pel·lícules dels quals més van recaptar així com també els intèrprets més rendibles. Aquells que “retornaven” als estudis més diner per dòlar invertit. Les podeu llegir en aquest enllaç.

A base de pel·lícules, Downey Jr. s'està convertint en un autèntic Tony Stark.

A base de pel·lícules, Downey Jr. s’està convertint en un autèntic Tony Stark.

Val a dir, tal i com assegura Forbes que d’aquí uns dies publicaran també la mateixa llista referent a actrius. A continuació, doncs el Top 10 dels actors més bens pagats de Hollywood:

  1. Robert Downey Jr. – 75 milions de dòlars
  2. Dwayne Johnson – 52 milions de dòlars
  3. Bradley Cooper – 46 milions de dòlars
  4. Leonardo DiCaprio – 39 milions de dòlars
  5. Chris Hemsworth – 37 milions de dòlars
  6. Liam Neeson – 36 milions de dòlars
  7. Ben Affleck – 35 milions de dòlars
  8. Christian Bale – 35 milions de dòlars
  9. Will Smith – 32 milions de dòlars
  10. Mark Wahlberg – 32 milions de dòlars

Coses a analitzar a simple vista: La primera, la importància que té a dia d’avui protagonitzar una franquícia o saga o inclús millor, una franquícia de la Marvel. Entre els cinc primers tenim a Downey Jr., Chris Hemsworth i Bradley Cooper, tot i que aquest últim encara no ha estrenat la seva pel·lícula Marvel (GUARDIANES DE LA GALAXIA) però si ha participat a una franquícia/saga com la de RESACÓN. Amb aquest poder sota el braç, se sap que Downey Jr. per exemple, va renegociar a l’alça el seu contracte amb Marvel de cara a futures seqüeles. Així´ que atenció a l’any vinent. La segona evidència és la dominància de les pel·lícules d’acció i blockbusters en aquesta llista. Si no, que li preguntin a Liam Neeson o Dwayne Johnson.

Qualsevol d'aquests actors podria llençar diners despreocupadament. Com el Leo a EL LOBO DE WALL STREET.

Qualsevol d’aquests actors podria llençar diners despreocupadament. Com en Leo a EL LOBO DE WALL STREET.

Cas a part, i digne d’un futur anàlisi és Leonardo DiCaprio. Un actor que a dia d’avui encara no ha protagonitzat cap saga d’acció i que segueix sent molt ben pagat amb pel·lícules destinades a un públic més adult. Déu ser l’únic actor de la seva generació que no s’ha lligat a una franquícia. Segueix apostant per aquelles pel·lícules que els grans estudis ja no acostumen a realitzar però que amb Leonardo DiCaprio no solament són rendibles econòmicament sinó èxits de taquilla com han estat DJANGO DESENCADENADO, EL GRAN GATSBY i EL LOBO DE WALL STREET.

Resulta gratificant si més no, comprovar que el factor humà i el carisma clàssic que sempre hem demanat en els actors de Hollywood segueix comptant en una indústria del blockbuster cada cop més automatitzada i deshumanitzada. On a cada nova superproducció, un es queda amb la sensació que els actors són simples mercenaris reemplaçables, al servei dels efectes especials i l’espectacle. El públic, per sort, encara aspira a la seva galeria d’ídols per protagonitzar pel·lícules i d’aquí les xifres tant espectaculars de les que estem parlant. Serà interessant en el futur analitzar l’evolució d’aquesta mena de llistes.

PD: Ni rastre de Johnny Depp o Tom Cruise…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s