Palmarès del DocsBarcelona

Ahir diumenge va concloure una nova edició del DocsBarcelona i amb ella, la demostració que el gènere documental està més viu que mai. Especialment a Barcelona, que esdevé una de les ciutats més importants d’Europa en quant a producció, creació i difusió de formats documentals. L’edició número 17, que ha estat de nou un èxit de convocatòria, ens deixa un palmarès poc discutit i repartit entre documentals que segueixen la línia humanista i reivindicativa que oferia la programació d’enguany.

Una escena de RETURN TO HOMS.

Una escena de RETURN TO HOMS.

RETURN TO HOMS ha estat el documental que s’ha endut el guardó principal, el premi DocsBarcelona – TV3 al millor documental. El film, dirigit per Talal Derki, retrata la historia de dos joves siris i els seu respectius posicionaments davant el conflicte que es viu al seu país. El jurat del festival, format per Núria Vidal, Jordi Ambrós, Ricardo Íscar i Dani Vilaró, ha concedit el premi de manera unànime. Segons la declaració oficial del mateix jurat, la tria de RETURN TO HOMS com a guanyador del DocsBarcelona es deu a “la valentia i el compromís de mostrar un conflicte oblidat, amb imatges diferents de les que habitualment ens arriben a través dels mitjans de comunicació”.

El jurat a més a més, va premiar també amb una menció especial a JOANNA, una pel·lícula de la polonesa Aneta Kopacz, en la que es segueix a Joanna, una dona amb càncer a la que li queden tres mesos de vida i comença a escriure un blog per al seu fill de cinc anys. JOANNA, va demostrar ser en tots els seus passis un dels documentals més colpidors, tant per la seva temàtica com per la bellesa de la proposta.

Els protagonistes de JOANNA, un film colpidor.

Els protagonistes de JOANNA.

Tanmateix, aquests dos premis no han estat els únics que ses van otorgar. A la resta de categories, el públic i els respectius jurats van premiar tant produccions nacionals com estrangeres de tota mena. La llista completa del palmarès és la següent:

Premi DocsBarcelona – TV3 a la Millor Pel·lícula
RETURN TO HOMS, de Talal Derki

Menció Especial del Jurat a la Millor Pel·lícula
JOANNA, d’Aneta Kopacz

Premi Noves Mirades a la millor pel·lícula d’aquesta secció
BELLEVILLE BABY, de Mia Engberg

Premi del Públic a la millor pel·lícula de la Secció Oficial i de la Secció Noves Mirades
LA MUERTE DE JAIME ROLDÓS, de Lisandra I. Rivera, Manolo Sarmiento

Premi Docs&Teens a la millor pel·lícula d’aquesta secció.
ENTRE EL CEL I LA TERRA, de Tono Folguera, David Fernández de Castro, Román Parrado

Premi DOC-U a la millor pel·lícula d’aquesta secció
HUELLAS DE AUSENCIA, d’Ana Monrás

Premi PRO-DOCS al Millor Documental Televisiu Català de 2013
DEMÀ MORIRÉ de Justin Webster

Premi al Millor Prototip de la InterDocsBarcelona Popathon
“StereotypeCelona” de Juan Lesta, Laia Ros, Maria Llobet i Hermes Carretero 

La muerte de Jaime Roldós (4)

LA MUERTE DE JAIME ROLDÓS, un documental que ha agradat tant al jurat com al públic.

Fins aquí doncs l’edició 2014 del DocsBarcelona. Una setmana intensa, que hem viscut des de LA CASA DE VIDRE gràcies a l’organització del festival i el departament de premsa i en el que hem pogut gaudir no només dels documentals guardonats sinó també d’altres destacats de la programació com THE GOOD SON, CONFESSIONS D’UN BANQUER, DEMONSTRATION, GLANCE UP o MY STUFF entre d’altres. En el nostre programa setmanal us oferirem més detalls del que ha donat de sí el DocsBarcelona tot esperant amb ganes la propera edició.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s