Roberto Orci dirigirà Star Trek 3

Ahir es va conèixer una noticia que, per la magnitud de la franquícia cinematogràfica, hauria de tenir més repercussió però que no obstant va crear una certa sensació de “meh”. I és que la noticia de Roberto Orci dirigint la tercera part de Star Trek (si contem essencialment les pel·lícules del reboot) es 1) un secret a veus i 2) una nova mostra d’immobilisme i falta d’originalitat en la planificació d’un blockbuster d’estiu.

Per als que no us diu res el seu nom, Roberto Orci ha estat durant anys un dels guionistes més empleats a Hollywood. Normalment formant parella amb Alex Kurtzman i molt lligat a J.J Abrams, Orci ha firmat els guions de les dues cintes anteriors de STAR TREK així com també les dues de la saga THE AMAZING SPIDER-MAN o les dues primeres parts de TRANSFORMERS. També va participar en el guió de pel·lícules com LA ISLA, MISIÓN IMPOSIBLE III o en la creació de les sèries FRINGE i ALIAS, entre d’altres.

Orci si més no, domina la salutació vulcaniana.

Orci si més no, domina la salutació vulcaniana.

Com diem, Orci sempre ha firmat amb Kurtzman però recentment es va saber que la parella de guionistes posava fi a la seva relació professional per a seguir camins diferents i provar altres terrenys. En el cas d’Orci, la seva ambició era debutar en la direcció i concretament, posicionar-se davant la Paramount com el candidat ideal per dirigir la següent aventura de STAR TREK. L’estudi era inicialment reticent a donar la cadira de director a un debutant però segurament ha pesat més el desig de continuar lligats a J.J. Abrams, que seguirà sent productor executiu, tenint-lo content tot fitxant a un dels seus homes de confiança.

La tripulació actual de l'USS Enterprise seguirà abord.

La tripulació actual de l’USS Enterprise seguirà a bord.

És una decisió comprensible i coherent: I és que en els temps que corren, innovar i arriscar amb franquícies multimilionàries quan encara ofereixen bons resultats econòmics és complicat. És molt més fàcil fer-ho quant no hi ha més remei i la saga en qüestió està esgotada. Encara que és evident amb STAR TREK: EN LA OSCURIDAD, la sensació que va quedar entre els fans va ser més aviat de decepció, el cert és que les dues primeres pel·lícules van establir de forma formidable el nou món de STAR TREK, una saga que recordem, estava morta cinematogràficament parlant. Però la marxa de J.J. Abrams per dirigir la nova de STAR WARS, semblava el moment ideal per fer un cop de timó i donar nous aires creatius a la franquícia amb altres cineastes darrera. En tot cas, la realitat és que Roberto Orci és oficialment el director de STAR TREK 3 (de moment és com se la coneix) així com el guionista juntament amb JD Payne i Patrick McKay.

No deu ser fàcil debutar en la direcció amb un projecte d’aquesta magnitud i amb una gran massa de fans amb els ganivets ben esmicolats i els dits preparats per teclejar tota mena de critiques a les xarxes socials en quan tinguin oportunitat. Però des d’aquí li desitgem tota la sort del món a Roberto Orci i esperem que ens porti satisfactòriament com a espectadors a nous recons de l’univers STAR TREK.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s