Programació del D’A 2014 – Festival de Cinema d’Autor      

Avui s’ha presentat la programació sencera de la que serà una nova edició del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona. Una finestra única on poder gaudir en primícia d’un cinema que en general, costa que arribi a les sales comercials.

L’edició d’enguany, la quarta, se celebrarà entre el 25 d’abril i el 4 de maig a les sales de l’Aribau Club, la Filmoteca i el CCCB. Hi hauran disponibles abonaments per a cinc pel·lícules, per al festival sencer i també, per sessions específiques.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

S’hi podran veure fins a unes seixanta pel·lícules, amb una mescla molt equilibrada de directors punters, directors novells i talent local. La inauguració correrà a càrrec d’UN CASTILLO EN ITALIA, de la directora i actriu Valeria Bruni Tedeschi i la cloenda, serà per 10.000 KM de Carles Marques-Marcet. Com sabeu, la pel·lícula catalana ha recollit premis al SXSW i al festival de Málaga. Per a tal cloenda, es contarà amb la presència del director de la pel·lícula, un fet recorrent en l’edició del D’A 2014, ja que s’ha potenciat la participació de directors amb presentacions i xerrades al públic.

Un fotograma de VIC + FLO ONT VU UN OURS, de Denis Coté.

Un fotograma de VIC + FLO ONT VU UN OURS, de Denis Coté.

Alguns d’aquests directors seran Denis Coté, realitzador canadenc del qui es dedicarà una retrospectiva i s’estrenarà la seva pel·lícula més recent, QUE TA JOIE DEMEURE, Luis López Carrasco, autor de l’esperada EL FUTURO, Noaz Deshe, qui presentarà WHITE SHADOW o els italians Andre Palloro i Mirko Locatelli, que presentaran MEDEAS i I CORPI ESTRANEI respectivament.

El festival es divideix en varies seccions: L’anomenada Direccions, amb títols com LA JALOUSIE de Philippe Garrel o STRAY DOGS, de Tsai Ming-Liang. La secció Talents amb pel·lícules com la mencionada EL FUTURO, LUTON, de Michalis Konstantatos i l’argentina LOS POSIBLES, de Santiago Mitre i Juan Onofri Barbato. També tindrem la Retrospectiva a Denis Coté, amb fins a vuit pel·lícules, moltes d’elles inèdites aquí així com també l’habitual secció Autoria catalana, amb TOTS ELS CAMINS DE DÉU, de Gemma Ferraté i ELS ANYS SALVATGES, de Ventura Duran, entre d’altres. De nova creació són les seccions À toute vitesse, dedicada a directors novells que centren els seus films en el pas de l’adolescència a l’edat adulta, i Un impuls col·lectiu, una secció comisariada pel crític Carlos Losilla, destinada a posicionar i donar protagonisme a les noves generacions de directors, amb l’objectiu de renovar del panorama audiovisual. En aquesta secció, per exemple, es podrà veure EDIFICIO ESPAÑA, documental de Victor Moreno, que va estar fins fa poc vetat pel Banco Santander:

No dubteu en consultar tota la programació a la web del festival, així com també les diverses activitats paral·leles, sessions especials i xerrades que es realitzaran. És una alegria poder comptar amb festivals com aquest a Barcelona i gaudir de interessants pel·lícules que són difícils de trobar en sales i DVD o que triguen en estrenar-se. LA CASA DE VIDRE de ben segur hi serà, així que us esperem!

Phillippe Garrel, en ple rodatge de LA JALOUSIE

Philippe Garrel, en ple rodatge de LA JALOUSIE

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s