David Fincher dirigirà el biopic de Steve Jobs només si…

Us posem en antecedents perquè direu: “no es va cascar Hollywood ja un increïble biopic de Steve Jobs?” “Fa falta que vinguin David Fincher i Aaron Sorkin a superar JOBS?”. Sembla que veure a Ashton Kutcher esforçant-se per interpretar a l’idolatrat fundador d’Apple no es suficient i de fet,  des de la seva mort, ja quan va sortir la biografia oficial escrita per Walter Isaakson, que l’engranatge oficialista de Hollywood es pa posar en marxa.

Aquesta és la seqüència del procés: El guionista Aaron Sorkin, creador de sèries com EL ALA OESTE DE LA CASA BLANCA o THE NEWSROOM i guionista d’infinitat de films entre ells MONEYBALL o LA RED SOCIAL, per la que va guanyar un Oscar, va ser el primer en ser contractat per la Sony per adaptar el llibre. Fa uns mesos, un cop entregat el guió que, pel que se sap, se centrarà narrativament tan sols en tres famoses presentacions (o keynotes) essencials de Steve Jobs, la missió va passar a ser trobar un director. La Sony, que ja va produir LA RED SOCIAL i LOS HOMBRES QUE NO AMABAN A LAS MUJERES va contactar amb David Fincher, que es va interessar en tornar a treballar amb Sorkin i dirigir aquest biopic encara sense títol.

Fincher i Sorkin, una parella director/guionista amb èxit assegurat.

Fincher i Sorkin, una parella director/guionista amb èxit assegurat.

Però, quina és la única condició que ha posat Fincher? Segons publicava ahir la web The Wrap sembla ser que el director, que està completant la seva nova pel·lícula GONE GIRL, només dirigirà el biopic si atenció, Christian Bale l’accepta protagonitzar. Òbviament encara estem lluny de veure aquesta associació fructificar però realment aquesta informació és suculenta; Poques vegades sembla tant condicionada l’arribada d’un director per un desig tant concret. La web explica que Fincher que a hores d’ara tan sols està en negociacions amb la Sony, però que aquesta és la seva única condició per seguir parlant.

La veritat és que Bale ho pot clavar bastant com a Steve Jobs.

La veritat és que Bale ho pot clavar bastant com a Steve Jobs.

Pel que diuen a més, Christian Bale, que ve de papers importants i un fort ritme de treball, vol prendre’s un descans. Però sincerament, em costa creure que un actor tant metòdic, camaleònic i sobretot, tant estimat per l’acadèmia, es resisteixi a interpretar a Steve Jobs i transformar el seu cos una vegada més. I si Fincher sent el gran director que és el vol, serà per alguna cosa.

Personalment, em moria de ganes de tornar a veure a Ashton Kutcher fent de Steve Jobs. Dirigit per Fincher i recitant a Sorkin, tot el seu potencial hagués sortit a relluir. La seva manera de caminar, de cridar i el maquillatge per envellir-lo de sobte, haguessin cobrat tot el sentit del món.

PD: Vinga va, farem un cop d’ull més a Kutcher fent de Jobs de mitjana edat. Jo no puc parar de mirar:

_DSC4157.NEF

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s