La Sireneta segons Sofia Coppola

Una nena capritxosa que tot i ser filla del rei de la mar, ser la més guapa de tots els oceans i tenir tot allò que pot voler i necessitar, s’enamora d’un jove de terra. De cabells vermells mal tenyits, convivint amb una soletat asfixiant i depressiva, es passa el dia escoltant música folk des d’un cassette vintage a la seva habitació mentre somia amb tenir dues cames. No, no és conya. En un futur no gaire llunyà veurem a la gran pantalla una versió de LA SIRENETA segons la il·luminada filla d’un dels grans directors nord-americans. I és quasi tan sorprenent que aquest sigui el seu proper projecte com que ella segueixi amb ganes de fer cinema després de THE BLING RING.

Hola, sóc na Sofia Coppola i vull fer una versió molt cool de LA SIRENETA.

Hola, sóc la Sofia Coppola i vull fer una versió molt cool de LA SIRENETA.

Si bé és cert que està de moda recuperar clàssics Disney (i per què no? tal vegada acabem tenint una versió de cada conte segons cada director viu!) i convertir-los en pel·lícules d’acció real (alerta que la llista és llarga: PAN, ALÍCIA AL PAÍS DE LES MERAVELLES, LA VENTAFOCS, MALÉFICA, dues versions d’EL LLIBRE DE LA SELVA…) i que si una cosa té Sofia Coppola és que va sempre a la moda, sobta que una cineasta amb una trajectòria tan autoral, que precisament destaca per un caràcter molt personal en la seva visió i composició dels plans i les històries, s’apunti a aquest nou corrent. Com serà l’Ariel segons Sofia Coppola? Quina serà la seva peça de roba imprescindible? Quin grup de música indie escoltarà les nits que quedi sola a casa amb Sebastian? Serà el fons de l’oceà un lloc de tons pastel?

Segur que més que pel príncep Eric, la sireneta de Coppola vol tenir cames per portar sabates així.

Segur que més que pel príncep Eric, la sireneta de Coppola vol tenir cames per portar sabates així.

En qualsevol cas, inicialment havien de ser Joe Wright dirigint i Kelly Marcel (50 OMBRES D’EN GREY) i Abi Morgan (SHAME) escrivint, però a més de la incorporació de Sofia Coppola al projecte, Caroline Thompson, col·laboradora habitual de Tim Burton, s’encarrega de la reescriptura del guió. Cada nou element d’aquesta nova versió de LA SIRENETA la converteix en un llargmetratge més desconcertant, interessant i inquietant.

Annie-Leibovitz-Disney-Sirenita-Julianne-Moore

Julianne Moore SÍ – Kirsten Dunst NO

De totes maneres, des de La Casa de Vidre no volem perdre l’oportunitat d’oferir el nostre granet de sorra i aportar una sèrie de suggerències que creiem que encaixarien perfectament dins aquest replantejament de la història de Hans Christian Andersen (que deu estar removent-se dins la tomba, pobre!):

1) Jessica Chastain o Emma Watson de protagonistes, però NO Kirsten Dunst.

2) Una escena de cinc minuts de duració en què només soni una versió dramàtica de “Bajo el mar”, interpretada per un tio amb barba i un ukelele (segur que t’estàs imaginant la versió!), mentre Ariel es frustra perquè sense cames no pot gaudir de la seva col·lecció de sabates de tacó i vestits de marca.

3) La versió amb cames d’Ursula interpretada per Rooney Mara o per qui sigui, però NO Kirsten Dunst.

4) Fer que l’Ariel ens caigui a tots tan malament com la majoria de les protagonistes de les pel·lícules de Sofia Coppola no serà gaire difícil, basta accentuar-li el caràcter de “filla de papà”, una mica com la pròpia Sofia Coppola, de fet.

5) Podria fer de príncep Eric qualsevol desconegut amb pintes de deprimit o, per què no, Kirsten Dunst.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s