Resum de la gala dels Oscars

La llarga nit ha arribat a la seva fi i la veritat, més previsible que mai. Molt poques sorpreses i el repartiment suficient com per equilibrar la lluita entre GRAVITY i 12 AÑOS DE ESCLAVITUD. La primera, com era d’esperar ha arrasat en els premis tècnics i en el de millor director mentre que la segona s’ha emportat el gran premi de millor pel·lícula i el de millor actriu secundària i millor guió adaptat. La tercera triomfadora de la nit, sens dubte, DALLAS BUYERS CLUB amb el premis a maquillatge, millor actor secundari i millor actor per Matthew McConaughey.

Alfonso Cuaron ha guanyat 2 premis avui: millor director i millor muntatge.

Alfonso Cuarón ha guanyat dos premis avui: millor director i millor muntatge.

La categoria a millor actor era de les més renyides amb Leonardo DiCaprio apuntant fort però al final, el paper i l’aprimament de McConaughey a convençut a l’acadèmia. Tal i com era d’esperar també, Cate Blanchett s’ha endut l’oscar com a millor actriu. En resum, 7 estatuetes per GRAVITY, 3 per 12 AÑOS DE ESCLAVITUD, 3 per DALLAS BUYERS CLUB i 2 per EL GRAN GATSBY, mentre que HER s’ha endut millor guió original, LA GRAN BELLEZA millor pel·lícula estrangera i FROZEN millor pel·lícula d’animació.

McConaughey i Blanchett en moment de recollir el seu guardó.

McConaughey i Blanchett recollint el seu guardó. El primer per ell, el segon per ella.

Val a dir que ens ha sorprès que el premi a millor documental no se’l portés THE ACT OF KILLING, una pel·lícula de suma importància pel gènere. Ha estat A 20 PASOS DE LA FAMA, la guanyadora del premi. La veritat, un molt bon documental però amb un caràcter molt enfocat a l’entreteniment. Ha estat un any de gran qualitat en les pel·lícules nominades, la veritat, per això no ens agrada parlar de perdedores. Però està clar que s’ha de destacar que LA GRAN ESTAFA AMERICANA, la pel·lícula amb més nominacions (10) no ha guanyat cap premi al igual que cintes poderoses com CAPITÁN PHILLIPS, PHILOMENA o EL LOBO DE WALL STREET.

Steve McQueen ha pronunciat el discurs davant de tot l'equip de 12 AÑOS DE ESCLAVITUD.

Steve McQueen ha pronunciat el discurs davant de tot l’equip de 12 AÑOS DE ESCLAVITUD.

En quant a la gala, tot i que no podem parlar de decepció ja que tampoc es preveia un espectacle inoblidable, el resultat final dona molt que desitjar. Humor correcte i sobri però sense brillantor per part d’Ellen DeGeneres i sobretot una llarga duració (problema endèmic) a més d’un ritme lent. Masses interrupcions musicals que han aportat poc o res. En general una sensació de “ni fu ni fa”, de poca cosa, en la que al final, el més destacable h acabat sent la foto selfie que DeGeneres ha pujat a Twitter rodejada de celebrities i que ha trencat tots els rècords amb més de 2 milions de retweets arribant a col·lapsar la xarxa social per moments.

La selfie definitiva

La selfie definitiva

Això és tot doncs dels Oscars 2014. L’any que ve hi tornarem a ser però atenció perquè queda el més important: l’anunci dels guanyadors de la nostra porra! En quant coneguem els resultats finals us ho farem saber! 🙂

Per acabar, en aquesta entrada podeu trobar la llista sencera de premiats als Oscars 2014.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s