Adéu a Harold Ramis

Avui ens trobem de nou amb una d’aquelles notícies que no ens agraden però que ens trobem obligats a escriure ja sigui per actualitat, desig d’informació o per rendir homenatge, com podria ser el cas que ens ocupa.

Harold Ramis tenia 3 fills i 2 nets.

Harold Ramis deixa vídua, 3 fills i 2 nets.

Harold Ramis (1944-2014) va morir ahir als 69 anys a causa d’una atípica malaltia de vasculitis amb la que portava lluitant des de 2010. Com a actor el recordareu segurament interpretant a l’intel·ligent doctor Egon Spengler a la saga CAZAFANTASMAS, de la que va ser també guionista i creador juntament amb Dan Aykroid. Però el seu paper en el cinema va més enllà, com a un dels noms més destacats de la comèdia americana dels 80 i 90.

Sorgit de la cantera del teatre d’improvisació Second City de Chicago, on va triomfar juntament amb altres actors que revolucionarien la comèdia, primer a la televisió i després al cinema, com van ser John Belushi, Dan Aikroid o Bill Murray. Al 1978 va escriure el clàssic que ho va canviar tot  per a aquella generació: DESMADRE A LA AMERICANA. Al 1980 va passar a la direcció amb la comèdia que va consagrar Bill Murray i Chevy Chase, EL CLUB DE LOS CHIFLADOS a la que va seguir LAS VACACIONES DE UNA CHIFLADA FAMILIA AMERICANA. Però és al 1993 quan dirigeix la que sens dubte serà la seva cinta més recordada i tot un clàssic dels 90: ATRAPADO EN EL TIEMPO. Una pel·lícula que ha passat a formar part de l’imaginari col·lectiu actual A més també va dirigir pel·lícules d’èxit com MIS DOBLES MI MUJER Y YO, UNA TERAPIA PELIGROSA i OTRA TERAPIA PELIGROSA amb Robert De Niro i Billy Crystal i AL DIABLO CON EL DIABLO amb Brendan Fraser.

Harold Ramis amb els seus companys a CAZAFANTASMAS.

Harold Ramis amb els seus companys a CAZAFANTASMAS.

Com actor, el seu paper més reconegut sempre serà a CAZAFANTASMAS però no hem d’oblidar el seu gran secundari a EL PELOTÓN CHIFLADO, on posava el contrapunt a uns joves Bill Murray i John Candy. Amb Bill Murray va establir una estreta relació que brillava tant darrera com davant les càmeres però després del dur rodatge d’ATRAPADO EN EL TIEMPO, la relació entre tots dos es va trencar i mai més van tornar a col·laborar junts.

La resta de la filmografia com actor de Harold Ramis la formen petits papers i cameos com el que va fer a LÍO EMBARAZOSO interpretant al pare del protagonista. Un paper que li anava perfecte. I és que en el fons, Harold Ramis va ser una figura paterna i un model a seguir per la nova fornada de creadors de la comèdia americana com Judd Apatow, Seth Rogen, Jake Kasdan, Jack Black, Adam McKay o Will Ferrell. Des d’aquí el nostre record i més sincer homenatge. Descansi en pau.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s