Animac ’14: Animació en majúscules

Un any més s’apropa una nova edició de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, ANIMAC, que se celebra a Lleida del 20 al 23 de febrer. Aquest any, el festival compleix 18 anys i ho fa consolidant-se com el festival referent en animació de l’Estat Espanyol. Més de 235 títols –entre llargmetratges, curts, peces televisives i d’internet– del més recent de l’animació nacional i internacional en una trobada única, orientada tant pels espectadors com per els professionals del sector.

Cartell de l'edició 2014 de l'ANIMAC.

Cartell de l’edició 2014 de l’ANIMAC.

L’edició 2014 de l’ANIMAC estarà dedicada a la hibridació de formats i la presencia de l’animació en el sector audiovisual, integrada en tota mena de gèneres i mitjans. Una nova secció, “Híbrid” vertebrarà la programació d’enguany i en aquesta línia, el festival comptarà amb la presencia de diversos convidats especials. Chris Shepherd (aclamat director de curtmetratges), Jiří Barta (referent de l’animació stop-motion) i Ben Bocquelet i Mic Graves (creadors de la sèrie revelació de la temporada EL ASOMBROSO MUNDO DE GUMBALL) són alguns dels autors de renom que hi trobarem a Lleida del 20 al 23 de febrer.

La Mostra oferirà deu sessions de curtmetratges, on hi destaquen les clàssiques quatre sessions de curts que competiran per obtenir el Premi del Públic. Polònia, un dels països més interessants en quant a l’animació experimental, serà també un de les protagonistes, amb quatre sessions de curts dedicats a l’animació d’aquest país. En quant a altres seccions de la mostra, “Animac Cartoon” projectarà una selecció de produccions televisives amés d’una sessió de curts d’humor absurd presentada per Joaquín Reyes (MUCHACHADA NUI). “Petit Animac” aplegarà les millors propostes animades per al públic infantil i familiar a més d’una sessió de música i animació en directe a càrrec de Péter Vácz i Joseph Wallace.

També es presentarà una joia de l’animació d’autor, ANINA d’Alfredo Soderguit i els lleidatans Antoni Pinent i Àlex Villagrasa seran els dos grans convidats autòctons d’aquest any. Pinent presentarà una de les seves obres més complexes, G/R/E/A/S/E i Villagrasa impartirà una conferència d’efectes especials.

Fotograma del curtmetratge MADEMOISSELLE KIKI.

Fotograma del curtmetratge MADEMOISSELLE KIKI.

Cal destacar també, la mirada a continguts de nova creació i la petjada de l’animació del nostre país en gèneres com el videojoc, amb èxits internacionals com TINY THIEF de l’estudi barcelonès 5ants. Aquest videojoc ha estat nominat a als Annie Awards 2014, els Oscar de l’animació, i els seus animadors, els germans Terris, ens explicaran tot el procés en una conferencia.

L’ANIMAC com diem, representa un lloc comú on s’apleguen els amants de l’animació i també els professionals tant consagrats com emergents. S’organitzaran trobades i pitchings així com tallers, esmorzars amb autors i projeccions obertes al públic. Us recomanem consultar tota la programació del festival a la seva web (la trobareu aquí).

Si teniu l’ocasió no dubteu d’apropar-vos a Lleida del 20 al 23 del proper mes, i gaudir d’un cap de setmana farcit d’animació d’alta qualitat amb nombroses propostes interessants pels cinèfils en general i pels amants de l’animació en particular. Nosaltres hi serem i us informarem del més destacat!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s