Tarantino traït

Quentin Tarantino ha abandonat el que anava a ser la seva propera pel·lícula, un western titulat THE HATEFUL EIGHT. El motiu? En una conversa amb la web Deadline, el director assegura que va donar el guió a sis persones i que ha estat traït per algú d’ells que ha filtrat el seu guió. Ara que ha vist que el guió circulava per Hollywood per culpa d’aquest accident, assegura sentir-se “deprimit” i decidit a abandonar el projecte i seguir amb d’altres que té escrits.

maxresdefault

El reconegut director s’ha endut un cop baix. (Fotograma de DESPERADO)

Així és com ha anat la cosa en paraules del propi director: Li vaig donar a un dels productors de DJANGO DESENCADENADO, el Reggie Hudlin, que va el deixar llegir a un representant a casa seva. Això és gairebé un traïció però sé que no va ser ell perquè el representant mai es va quedar amb una còpia…Li vaig donar a tres actors: Michael Madsen, Tim Roth i Bruce Dern. Sé que no va ser el Tim Roth. Un dels altres actors va deixar que el seu representant el llegís i el representant l’ha estat passant a tothom a Hollywood”.

Tarantino segueix la conversa amb el que té pensat com a solució: “No sé com funcionen aquests agents cretins, però no faré aquesta pel·lícula sinó que publicaré el guió i això és tot. Li vaig donar a sis persones, i si no els puc confiar en això, se’m treuen les ganes de fer la pel·lícula. El publicaré i faré una altre pel·lícula”. Per acabar sentenciant: Vaig donar el guió a tres maleits actors. Ens vam trobar i els vaig entregar a mà el guió. Ha de tractar-se dels representants del Bruce Dern o del Michael Madsen. Si us plau, doneu-me noms”.

Tarantino està buscant els culpables i necessita la nostre ajuda.

Tarantino està buscant els culpables i necessita la nostra ajuda.

Com veieu, tot un “culebrot” amb Tarantino realment decebut i cabrejat. THE HATEFUL EIGHT quedarà ara a l’imaginari cinèfil com aquella pel·lícula que Tarantino anava a rodar i més quan llegim el guió publicat, que està clar que serà el següent pas del director. Des de la web que ha informat de la noticia, asseguren que alguns fots seves creuen que Tarantino no va ser prou cautelós i no va utilitzar tècniques habituals com marques d’aigua o pàgines de color. En tot cas, un cop traït, diu que vol treure rèdits del seu treball, i realment és una bona jugada després del que ha passat. No descartem que amb el temps, acabi rodant la pel·lícula igualment.

En quant a la situació en general, realment és un pèl lamentable tot plegat. Sembla una d’aquelles situacions que haguem vist en pel·lícules com EL JUEGO DE HOLLYWOOD o la sèrie EL SÉQUITO on els representants dels actors o les agències de representació influeixen en ells, desesperats per moure el negoci i aconseguir que no només l’actor en qüestió aconsegueixi el paper sinó també altres dels seus representants, que sembla que és el que ha passat. Madsen o Dern? Qui creieu que és el responsable de tal traïció???

PD: M’inclino a pensar en els agents de Madsen, desesperats per recuperar la carrera de l’actor però tot podria ser…Dern, recent nominat a l’Oscar, està tornant a ser reconegut i potser els seus agents, han fet un pas en fals volent fer circular el seu nom o planificant l’estratègia per guanyar als Oscars. De fet, algunes fons culpen directament als representants de Dern, de l’agència DAA. Qui sap. El que és segur és que tots dos canviaran de representants.

madsen-dern

Els dos han treballat amb Tarantino abans. Però, ho tornaran a fer?

Actualització: Arrel de la dramàtica filtració/traïció en el “cas Tarantino” ja han començat a circular a internet alguns detalls del que anava a ser el següent film de Tarantino. THE HATEFUL EIGHT està ideada com una espècie de mescla entre una road movie i un western amb molts pocs espais. En l’argument es topen caçadors de recompenses, exsoldats de la guerra civil i rics terratinents en el camí d’una diligència muntada en sis cavalls cap a la ciutat de Red Rock. A més, hem sabut també que Tarantino planejava rodar-la amb pel·lícula de 70mm, recordant l’etapa dorada del “cinemascope”, tal i com va fer Paul Thomas Anderson amb THE MASTER. Tots aquests detalls arriben precisament de la gent que ha pogut veure i llegir el guió en persona. Un guió del que han començat a circular les primeres imatges, com la que us mostrem a continuació:

Primera plana del guió de THE HATEFUL EIGHT.

Primera plana del guió de THE HATEFUL EIGHT.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s