Els dimecres al cinema!

Arrenca avui la campanya “Els dimecres al cinema” que fa poc més d’una setmana va ser anunciada com a mesura per incrementar el públic a les sales de cinema. A partir d’avui i fins el proper 15 d’abril, tots els dimecres (excepte els festius) un gran nombre de cinemes de l’estat espanyol oferiran preus especials a les seves sales.

Miercoles-Cine

Cartell que han publicat les associacions de cinema per promocionar l’oferta.

Aquesta és una molt bona notícia no sols perquè implica una baixada en el cost de les entrades sinó perquè significa que la indústria cinematogràfica està disposada a fer canvis per tal de revitalitzar l’accés a les sales de cinema. Una primera prova de la necessitat d’aquest tipus d’apostes ha estat l’èxit creixent de la Festa del cinema, que en l’edició de l’any passat va batre rècords (un  milió i mig d’espectadors en tres dies) gràcies a l’oferta d’entrades a 2’90 euros. En el cas d’aquesta nova iniciativa, els preus per entrada variaran entre 3’90 i 5 euros i s’aplicarà a més de 300 sales de cinema (podeu consultar la llista aquí).

Imatge de les cues que es van formar per l'última festa del cinema.

Imatge de les cues que es van formar per l’última festa del cinema.

A més de l’aposta de baixar un dia per setmana els preus de les sessions, les principals associacions de la indústria del cinema (la FAPAE de productors, FEDICINE de distribuidores i FECE d’exhibidors), en cooperació amb l’ICAA, han decidit fer que la festa del cinema, que va assolir una pujada de 98% d’assistents en comparació amb 2012, sigui semestral. En qualsevol cas, sembla inevitable que es vagin proposant mesures similars a aquesta per tal de recuperar espectadors, sobretot quan s’observen les preocupants dades de públic i taquilla, que en ambdós casos varen baixar mes d’un 10% al llarg de 2013 respecte l’any anterior.

Així doncs, ja no hi ha excusa (si és que es podia justificar abans) per no veure les pel·lícules en pantalla gran, i no només per benefici del propi espectador sinó també per demostrar que si les coses es fan millor, la gent respon. És l’hora d’agrair que la indústria cinematogràfica espanyola hagi fet una passa endavant i la única manera de fer-ho es omplint, cada dimecres, tots els nostres cinemes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s