Americana, un nou festival per a Barcelona

Per a tots els amants del cine: Barcelona comptarà amb una nova proposta festivalera!

Americana, és el nom del festival, impulsat per un grup de joves, que portarà a la nostra ciutat el millor del cine indie nord-americà. Una proposta que planteja portar a les sales de cinema tota una sèrie de films americans de difícil distribució i exhibició, que han triomfat en festivals com el South by Southwest d’Austin, Sundance o Tribeca.

Aquesta primera edició de l’Americana tindrà lloc als Cinemes Girona del 13 al 16 de Febrer i ja compta amb algunes primeres -i  prometedores – pel·lícules confirmades.  Entre elles destaca una de les millors cintes indie de l’any passat, SHORT TERM 12, un peli que ja vam poder veure a la Seminci de Valladolid – on es va endur el premi del públic – i que acumula premis i nominacions de tots els festivals per on ha passat. Ens porta la història d’una jove treballadora social, la Grace que s’enfronta al seu propi passat ajudant a joves adolescents en risc d’exclusió. Un drama humà que ha rebut molt bones crítiques.

Short Term 12, de Destin Cretton

Destaca també AIN’T THEM BODIES SAINT un thriller sureny amb Cassey Affleck i Rooney Mara (un sub-gènere que últimament està prenent molta força i del que, si us interessa, us recomanen la increïble KILLER JOE de William Friedkin). El film, que es va exhibir a Sundance, ens porta una experiència sensorial propera a l’estil de Terrence Malick, de ritme pausat i narració poc convencional, a través de la parella protagonista; dos fugitius al Texas dels anys 70 que viuen una particular història d’amor.

Rooney Mara i Cassey Affleck a Ain’t Them Bodies Saints. Dirigeix David Lowery

A l’Americana, també tindrem l’oportunitat de visionar la comèdia IN A WORLD… de Lake Bell, el documental sobre el model educatiu nord-americà, AMERICAN PROMISE o THE MOTEL LIFE que compta amb Emile Hirsch, Stephen Dorff, Dakota Fanning i Kris Kristofferson i ens porta una parella de germans que s’amaguen a un Motel de Reno després de veure’s implicats en un accident de cotxe del que fugen.

A falta de confirmar la resta de la programació del festival, des de  LA CASA DE VIDRE us animem a entrar a la web de l’Americana. Nosaltres seguirem amb molta il·lusió aquesta nova finestra a un cinema que no acostuma a tenir la visibilitat que es mereixeria. Benvingut.

CARTELL-baixa-OK

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s