El Nadal en 5 comèdies

Era inevitable, havia de passar. A LA CASA DE VIDRE no podem viure d’esquenes a l’alegria nadalenca i per això us volem portar una llista de cinc comèdies americanes sobre el Nadal que ens encanten bé pels seus protagonistes, pel seu cinisme o per la desbaratada successió de gags que ofereixen.

LOS FANTASMAS ATACAN AL JEFE

Una pel·lícula que ja és mítica. Malgrat les múltiples versions del clàssic de Dickens “Cançó de Nadal”, aquesta reinterpretació dirigida per Richard Donner (ARMA LETAL, SUPERMÁN, LOS GOONIES) ambientada en el mesquí món de la televisió de finals dels 80. Un agressiu, despietat i agre directiu d’una cadena d’èxit, el gran Bill Murray pateix la recepta d’Evenezer Scrooge i rep la visita de tres fantasmes que li faran replantejar el seu egoista camí a la vida. Divertida, entranyable, amb moments veritablement terrorífics (com trobem a faltar aquells grans efectes pràctics dels 80) i molta ironia. Un clàssic imperdible.

¡SOCORRO! YA ES NAVIDAD

La tercera part de la saga NATIONAL LAMPOON’S VACATION amb un Chevy Chase en estat de gràcia interpretant al pare de la família Griswold, creada pel gran John Hugues (EL CLUB DE LOS CINCO). Després de patir les vacances familiars als EUA i a Europa, ara toca patir el Nadal i als molestos familiars llunyans, les temptacions i la pressió social de tenir la casa millor il·luminada del veïnat. És sens dubte el paradigma de la comèdia americana de Nadal.

SOBREVIVIENDO A LA NAVIDAD

Una estranya pel·lícula, vilipendiada quan es va estrenar que mescla cinisme, drama i comèdia al voltant de la pressió per celebrar el nadal que pateix un jove i solitari empresari (Ben Affleck) que paga a una família desestructurada liderada per James Gandolfini per passar el nadal amb ells com si fos un més de la família. Una espècie de remake encobert de FAMÍLIA de León De Aranoa passada pel filtre nadalenc i que ens dona bons moments sobretot de part del gran Gandolfini i un final a gust de tothom.

ELF

Will Ferrell ens regalava el 2003 de la mà de Jon Favreau (IRON MAN) una perfecte comèdia en la que trobem mesclades l’essència de l’esperit nadalenc i la unió familiar amb les boges situacions que protagonista un Ferrell més entranyable que mai. La història d’un humà criat per elfs al pol nord, que viatja a Nova York per trobar el seu pare biològic i que es troba com peix a l’aigua en una ciutat en plena bogeria comercial del nadal per acabar reunit-se amb el seu esquerp pare (James Caan) i trobant una família que el necessita més del que creu.

UN PADRE EN APUROS

Admetem-ho: aquesta pel·lícula ens encantava quan érem nens. I admetem-ho ara que som adults ens podem identificar amb el pobre Schwarzennegger i la seva odissea per trobar el regal pel seu fill en la febre de les compres a l’últim moment. I és que al cap i a la fi, tots ens hem vist en aquesta situació. Clar que ni som The Governator, ni el nostre veí un pesat que es vol lligar la dona, ni hem de lidiar amb l’oblidat humorista Simbad (recordeu la seva sèrie a La 2?) ni ens hem de disfressar de superheroi (TurboMan) o ni el nostre fill és el futur Anakin Skywalker/Darth Vader. Tot i així, una pel·lícula que amb el temps s’aprecia malgrat més d’un moment que frega el ridícul.

PD: A tot això, us desitgem un feliç Nadal molt cinèfil!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s