Ens han deixat Peter O’Toole i Joan Fontaine

Malauradament, aquestes dues llegendes de Hollywood han mort en les últimes hores. Peter O’toole primer, als 81 ha mort a Londres després d’una llarga malaltia mentre que Joan Fontaine ha mort a Califòrnia als 96 anys.

O’Toole, actor irlandès, de gran presència i carrera brillant, va ser un dels mites més importants del Hollywood clàssic. Nominat fins a 8 cops als Oscars, uns premis dels que sempre renegava, també quan al 2003 va guanyar el premi honorífic a tota una carrera. Sempre se’l recordarà per clàssics com LAWRENCE DE ARABIA de David Lean, EL LEÓN EN INVIERNO o BECKET però també pel·lícules com VENUS per la que va ser nominat el 2006, EL ÚLTIMO EMPERADOR, TROYA, CALÍGULA o ¿QUÉ TAL, PUSSYCAT?. Va estar casat amb l’actriu Sian Philips (LA EDAD DE LA INOCENCIA) amb la que va tenir 2 fills i es va divorciar el 1979.

O'Toole, sempre un paradigme de classe.

O’Toole, sempre un paradigma de classe.

Joan Fontaine, per la seva banda, va ser una de les primeres muses de Hitchcock al arribar a Hollywood amb pel·lícules com REBECA i SOSPECHA, per la que va guanyar l’Oscar a millor actriu el 1941.Fontaine era a més, germana d’un altre mite de l’època, Olivia De Haviland (LO QUE EL VIENTO SE LLEVÓ) qui l’ha sobreviscut amb 97 anys. Fontaine es va casar en 4 ocasions, però tan sols va tenir una filla.

Fontaine, acopmanyada de Cary Grant a SOSPECHA.

Fontaine, acompanyada de Cary Grant a SOSPECHA.

Des d’aquí doncs, el nostre record cinèfil a dos mites amb una llarga i plena carrera. Descansin en pau.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s