S'han entregat els Oscars honorífics

Recordeu aquell moment emotiu de la gala dels Oscars en que s’atorgava l’Oscar honorífic a algun reputat director o actor/actriu al qui sempre se li havia resistit? Aquell moment acostumava a ser un dels highlights de la nit però si recordem bé, s’atorgaven més de un (humanitari, al millor productor, etc) i en una gala que cada any lluitava més contra la fatiga de l’audiència en pro d’un major espectacle i rapidesa, semblava un guardó fora de lloc. Des del 2009, aquests premis s’entreguen de forma separada, en una gala pròpia als volts de desembre de la que es fa un resum i s’informa a la gran gala final dels Oscars. 

Una gala feta doncs per i pels membres de l’acadèmia i que almenys, dona l’oportunitat als homenatjats de tenir una nit per ells sols i que se’ls pugui dedicar tot el temps que mereixen, lluny de la pressió del compte enrere dels discursos i l’avorriment de l’audiència. Cadascun d’ells, a part del discurs final, rep una sèrie d’homenatges i dedicatòries de varis dels seus companys. L’entrega, anomenada Governors Awards ha consistit de 3 Oscars honorífics a tota una trajectòria i del premi Jean Hersholt per a tasques humanitàries.

Lansbury, a la catifa vermella.

Lansbury, a la catifa vermella.

 

Enguany, els premiats a tota una trajectòria han estat el dissenyador de vestuari Piero Tosi (EL GATOPARDO o MUERTE EN VENECIA), la mítica Angela Lansbury (LA BRUJA NOVATA i com no, la Sr. Fletcher de S’HA ESCRIT UN CRIM) i el còmic, guionista i actor Steve Martin (TRES AMIGOS, EL PADRE DE LA NOVIA) a qui malgrat estar en actiu sembla que volen jubilar (o si més no, és una nova prova que l’acadèmia mai considerarà les comèdies dignes dels Oscars).

Jolie, Landsbury i Martin a la gala. Toro no hi va poder assistir des d'Itàlia.

Jolie, Landsbury i Martin a la gala. Tosi no hi va poder assistir des d’Itàlia.

Per la seva banda, el premi Jean Hersholt (en forma també d’estatueta d’Oscar) ha estat per Angelina Jolie en reconeixement de les seves activitats humanitàries, com ambaixadora de les Nacions Unides, entre d’altres mèrits. La gala enceta la temporada de premis i és cada cop més una parada “de catifa vermella” obligada per tots aquells que meticulosament preparen la seva campanya promocional per als tant desitjats Oscars de Febrer. Això, poc a poc va bullint i comencem a veure qui va agafant lloc a tant acarnissada cursa.

Steve Martin, que ha presentat la gala dels Oscars fins a 3 ocasions, rebent l'estatueta de mans de Tom Hanks.

Steve Martin, que ha presentat la gala dels Oscars en 3 ocasions, rebent l’estatueta de mans de Tom Hanks.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s