Les pel·lícules de terror preferides de Scorsese

Recentment, el llegendari Martin Scorsese ha publicat en exclusiva per a The Daily Beast, una llista de les seves 11 pel·lícules de terror preferides de tots els tems. No espereu un SAW o INSIDIOUS, Scorsese és un clàssic empedernit i en aquesta llista torna a oferir el seu bon gust cinèfil i el seu coneixement profund de la història del cinema. Prendrem nota de les seves tries!

Les 11 pelis amb les que Scorsese té més por.

Les 11 pelis amb les que Scorsese té més por.

A continuació teniu, acompanyades de les seves propies paraules, les pel·lícules de terror preferides de Martin Scorsese:

LA CASA ENCANTADA (1963) -Robert Wise

“No creuràs en fantasmes però no pots negar el terror!” era l’eslògan de la pel·lícula. Una cinta absolutament terrorífica sobre la investigació d’una casa plegada de violents esperits.

LA ISLA DE LA MUERTE (1945) -Mark Robson

Hi ha un moment en aquesta pel·lícula produïda per Val Lewton, sobre víctimes d’una plaga atrapats a una illa durant la guerra civil de Grècia, que mai deixen d’espantar-me. Tan sols diguem que té a veure amb un enterrament prematur.

 LOS INTRUSOS (1944) -Lewis Allen

Una altra casa encantada, ara a Anglaterra, no menys atmosfèrica que la pel·lícula de Robert Wise. El to és molt delicat, i la sensació de por es transmet en els personatges i la escenografia.

 EL ENTE (1982) – Sidney J. Furie

Barbara Hershey interpreta a una dona que és brutalment violada i captada per una força invisible. Realment una cinta molt terrorífica. El plantejament banal, la casa moderna californiana, tan sols accentuen la seva desconcertant qualitat.

 AL MORIR LA NOCHE (1945) -Varis directors

Un clàssic britànic: quatre històries explicades per quatre desconeguts que es troben misteriosament a una casa rural. Cadascuna d’elles extremadament inquietant, arribant a un punt culminant on a través del muntatge, elements de totes les històries convergeixen en un crescendo molt boig.

dead-of-night1

 AL FINAL DE LA ESCALERA (1980) – Peter Medak

De nou una sobre cases encantes. Aquesta repleta de tristesa i mort. George C. Scott, recuperant-se de la mort de la seva dona i el seu fill, descobreix el fantasma enrabiat d’un altre nen mort a la mansió on hi viu.

EL RESPLANDOR (1980) – Stanley Kubrick

Mai he llegit la novel·la d’Stephen King i no tinc ni idea de quant fidel és o no l’adaptació. Però Kubrick va fer una pel·lícula magistralment terrorífica, on el que no veus o comprens ressona en cada moviment dels personatges.

 EL EXORCISTA (1973) – William Friedkin

Un clàssic, parodiat fins a la sacietat, tremendament familiar ja per a tots però que encara segueix sent tant terrorífica com quan es va estrenar. Aquella habitació, el fred, la llum porpra, les transformacions demoníaques: t’acaba obsessionant.

 LA NOCHE DEL DEMONIO (1967) – Jacques Tourneur

Jacques Tourneur va fer aquesta pel·lícula sobre malediccions antigues cap al final de la seva carrera, però és tant potent com els seus primers films. Oblida’t del mateix dimoni, una altra vegada, és el que no veus el que esdevé el més potent.

Nightofthedemonposter

 SUSPENSE (1961) – Jack Clayton

Aquesta adaptació de “Un altre pas de rosca” és una d’aquelles estranyes pel·lícules que fa justícia a Henry James. Està preciosament construïda i actuada, rodada de forma espectacular i molt terrorífica.

 PSICÓSIS (1960) – Alfred Hitchcock

De nou, és una pel·lícula tant coneguda que penses: gran pel·lícula, però ja no fa por. Després, la tornes a veure i en tornes a pensar: La dutxa, la relació mare-fill…és tant pertorbadora a tants nivells. A més, també una gran peça d’art.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s