Ja està aquí l’In-edit Beefeater 2013

Tot a punt per a que comenci la 11ena edició del In-Edit Beefeater, el Festival Internacional de cine documental musical de Barcelona.

El pròxim dijous 24, i fins el proper 3 de novembre, tornaran les projeccions als cinemes Aribau i Aribau Club i, de nou, podrem gaudir d’un cocktail vibrant que sempre ens ha entusiasmat: la música i el cinema.; el cinema i la música. Dos elements amb molta química però que no sempre acostumen a gaudir de l’espai i la visibilitat que es mereixen. L’In-Edit Beefeater ja fa 11 anys que  reivindica la presència del millor documental musical a les pantalles de cinema i també, des l’any passat,  a la xarxa amb la plataforma In-Edit TV.

Després de l’èxit rotund de la passada edició, amb més de 31.000 espectadors, i amb el gran mèrit d’haver portat a casa nostra el documental SEARCHING FOR SUGAR MAN, un dels gran fenòmens cinematogràfics dels últims anys, l’In-Edit 2013 es presenta amb una programació molt sòlida que destaca per una interessant secció oficial així com un grapat d’apassionants activitats i projeccions paral·leles. Inaugura el festival MUSCLE SHOALS, un documental sobre la història dels estudis Fame i Muscle Shoals Sound Studio d’Alabama, que compta amb les estel·lars aportacions de Mick Jagger, Bono, Keith Richards entre d’altres.

Sixto Rodriguez i el “fairytale” de Searching for Sugarman, grans triomfadores del In-Edit 2012

I entrant de ple a les pel·lícules que no us podeu perdre del festival, des de “La Casa de Vidre” hem elaborat la nostra particular selecció de títols: Destaquen de la secció oficial pelis com MISTAKEN FOR STRANGER, un documental que s’aproxima a la realitat d’una banda d’èxit, The National, però ho fa de forma diferent: a través del germà de Matt Berninger, el cantant i front-man del grup. El documental ens mostra com el germà de Matt, fins ara un complet anònim, seguirà el grup com un roadie fins que el faran fora. Més enllà de tenir una estètica de fals documental, MISTAKEN FOR STRANGER promet una bon retrat tragi-còmic sobre l’èxit, el fracàs i la – a vegades complicada – relació entre germans.

Tampoc ens volem perdre PETEY AND GINGER, un documental molt revelador, sobretot en el moment actual. Tracta la supervivència en aquest món apocalíptic, post-crash financer a través de dos protagonistes: El Petey, membre dels The Oh Sees, que treballa en un Sex shop per guanyar-se la vida i Ginger una noia que fa de mèdium, llegeix les cartes del tarot i que en un passat va treballar com a noia de companyia… Això si el documental ens mostra com aquest dos personatges, pobres com a rates, busquen sempre el costat positiu de la vida tot i que la resta del món no acompanyi.

NAKED OPERA és una altra peli que promet i molt. Sobretot gràcies a un potentíssim personatge principal: Marc Rollinger, un milionari moribund que es dedica a viatjar de ciutat en ciutat seguint la opera de Don Giovani de Mozart i citant-se amb “boys” allà on va. Filosofia del carpe diem en un entorn de luxe desmesurat i viciat i amb un personatge apassionant.

Podrem gaudir també de THE PUNK SINGER, una cinta intimista que es promociona com l’obra definitiva sobre Kathleen Hanna, la carismàtica líder de Le Tigre i Bikini Kill (que ja ens va sorprendre en el documental WHO TOOK THE BOMP!). La programació oficial inclou també un documental sobre el grup Death (A BAND CALLED DEATH), una de les primeres bandes punk abans dels Ramones o els mateixos Sex Pistols. Que te de peculiar? El grup estava format per un trio negre de Detroit, en un moment en que ser afroamericà anava completament lligat a un estil soul i al so del segell Motown.

Matt Rollinger, el protagonista de Naked Opera, acompanyat

Pel que fa a la resta de programació d’aquest In-Edit 2013  destaquen, en clau nacional, una peli sobre los Desechables, EL PEOR DIOS, i un documental sobre Triana, una terra molt fèrtil en l’àmbit de la creació musical.  L’homenatjat convidat a l’edició d’enguany del festival serà el mestre Dick Fontaine, una figura molt reconeguda de l’escena londinenca gràcies al seus treballs documentals sobre música d’arrel afroamericana, ja sigui a través de figures del jazz com Sonny Rollins, Ornette Coleman o Art Blakey o sobre el moviment Hip-Hop.  Les seves pel·lícules les podrem veure a la secció MADE IN LONDON i les comentarà el mateix Fontaine el dia 30 a l’Auditori Blanquerna.

Us animem a que feu una ullada al web del festival, on segur que trobareu alguna proposta que us interessi. Com sempre la secció EXCEDLENTES inclou un bon grapat de propostes per a tots els gustos; Un prometedor documental sobre la revolució que va iniciar el portal de descàrregues Napster (DOWNLOADED), un festival a dins d’un tren amb Mumford & Sons, Old Crow Medicine Show i Edward Sharpe & The Magnetic Zeros (BIG EASY EXPRESS), el imperdible documental sobre Harry Dean Stanton (PARTLY FICITON), o un concert dels Duran Duran (DURAN DURAN: UNSTAGED)…

Tot això i més al In-Edit Beefeater 2013.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s