Festival de Sitges: Dia 4

Un nou dia al festival i aquest cop ens ho prenem amb una mica més de calma, per descansar del frenètic cap de setmana. El més destacat del dia a nivell general van ser POSSESSION, la primera incursió en el cinema de terror del director filipí Brillante Mendoza i LOS INOCENTES, una nova producció de l’Escac que en aquesta ocasió, està dirigida per 12 alumnes. A més, Alex Van Warmerdam, director holandès que presenta BORGMAN, va rebre el premi “Màquina del temps” per la seva trajectòria al igual que Charles Dance (Tywin Lannister a JUEGO DE TRONOS) que presentava PATRICK a part d’un capítol de la sèrie en el que els fans van poder gaudir de la seva presència.

Dance, amb una llarga carrera al teatre i el cinema, és ara més famòs que mai.

Dance, amb una llarga carrera al teatre i el cinema, és ara més famòs que mai.

Un dels altres plats forts, esperats per molts fans, va ser la projecció de MACHETE KILLS, la nova cinta de Robert Rodriguez que com sabeu, continua amb les aventures de Machete (Danny Trejo) aquest cop disposat a acabar amb un malvat Mel Gibson a petició del president dels EUA (Charlie Sheen). Una continuació si es vol, més descarada i exagerada de la primera pel·lícula. Un espectacle que, ja conscient de la mena de pel·lícula que és, ho explota a tota potència amb els seus ingredients: comèdia, acció, dones, cameos, el posat de Danny Trejo i molta bogeria. Per alguns més del mateix, per altres, molt millor per la primera.

Mel Gibson, un dolent molt d'AUSTIN POWERS, és dels qui millor su passa a la pel·lícula.

Mel Gibson, un dolent molt d’AUSTIN POWERS, és dels qui millor s’ho passa a la pel·lícula.

A nivell personal però, el millor del dia va ser poder gaudir de MILIUS, un documental que esperava amb moltes ganes sobre la figura de John Milius, un dels millors guionistes i directors sorgits de la generació del nou Hollywood dels 70, qui malgrat el seus grans crèdits, és molts cops oblidat i inclús proscrit. En ell, hi participen nombrosos col·laboradors i amics del cineasta i la veritat és que val la pena.  Aquí teniu el tràiler:

Milius, alumne avantatjat de la USC, en un temps on només hi havien quatre universitat de cinema als EUA i on els alumnes eren gent com Coppola, Scorsese, Spielberg o Lucas, va ser dels primers d’ells que va trobar feina i èxit com a guionista, escrivint per exemple per HARRY EL SUCIO. Conegut per escriure APOCALYPSE NOW o dirigir CONAN EL BÁRBARO, el documental sap treure partit de la seva llegendària figura i anècdotes. I és que John Milius, sempre ha estat famós per la seva grandiloqüent personalitat, el seu gust pel surf, les armes, el militarisme i la seva ideologia de dretes. Un home al qui no li fa por expressar el que pensa, al qui li agrada portar la contrària a la majoria i qui malgrat el respecte dels directors i guionistes, es va veure marginat per l’Statu Quo de Hollywood després de dirigir AMANECER ROJO. El punt tendre del documental a més, el dona la situació actual de Milius, recuperant-se d’un ictus i aprenent a tornar a parlar i expressar-se. Sens dubte un documental recomanat pels cinèfils i amants d’aquesta generació de Hollywood, en el que surten moltes anècdotes i llegendes urbanes que va protagonitzar John Milius, com per exemple, apuntar amb una pistola a un productor, entre moltes d’altres.

L'aspecte, la personalitat i les anècdotes de John Milius van inspirar els Coen a l'hora de crear el Walter (John Goodman) d'EL GRAN LEBOWSKI.

L’aspecte, la personalitat i les anècdotes de John Milius van inspirar els Coen a l’hora de crear el Walter (John Goodman) d’EL GRAN LEBOWSKI.

El dia següent ens retrobarem per fi a la gran pantalla amb el duo Ryan Gosling/Nicholas Winding Refn que tant estimem, i viurem altres pel·lícules i activitats diverses. A part de les nostres cròniques, podeu seguir més al detall el dia a dia en 140 caràcters, al nostre compte de twitter.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s