Programació del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges 2013

A tan sols un dia de la propera edició del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, ja escalfem motors per entregar-nos completament a una varietat de pel·lícules que ens portaran el millor cinema de terror, fantàstic, rareses i sorpreses vàries, com és habitual cada any. Aquesta és ja la seva 46ª edició, que aquest any té com a temàtica “el naixement del mal”, rememorant la pel·lícula icònica de Roman Polanski, LA SEMILLA DEL DIABLO.

El cartell d’aquest any, en referència a LA SEMILLA DEL DIABLO

Aquest any toca tornar a enfrontar-se als dilemes de sempre: organitzar-se un horari que, malauradament, suposarà sacrificar algunes pel·lícules per donar-li prioritat a unes altres. I és que són moltes les opcions interessants que tenim aquest any, distribuïdes en les seves seccions habituals: les pel·lícules a competició en l’Oficial Fantàstic, l’Oficial Noves Visions (aquest any tindrà especial importància, donant veu i promoció a les noves autories), l’Anima’t (una selecció de la millor animació recent), Seven Chances (set pel·lícules, set directors: set retrospectives), el Focus Àsia (on es mimarà el cinema oriental, i com ens alegrem!), i les seccions habituals del Brigadoon i Midnight X-Treme, a més d’una selecció sucosa de curtmetratges i sessions especials.

La pel·lícula que inaugurarà el festival aquesta nova edició serà GRAND PIANO, d’Eugenio Mira, protagonitzada per Elijah Wood que, un cop més, estarà present al festival, acompanyat del director de la cinta. THE SACRAMENT de Ti West ha estat escollida la pel·lícula per tancar el festival, un found footage que gira entorn el líder d’una secta i un suïcidi col·lectiu (i aprofitem, de pas, per recomanar el segment de Gareth Evans de V/H/S 2, que tracta la mateixa temàtica). Aquest any moltes celebritats trepitjaran la catifa de Sitges, com Eli Roth, Terry Gilliam, Alejandro Jodorowsky, el ja esmentat Elijah Wood, Carlos Areces i, en especial, l’enorme Takashi Miike, que rebrà el premi Màquina del Temps per la seva carrera, i Pino Donaggio, compositor de bandes sonores tan mítiques com CARRIE, VESTIDA PARA MATAR i AULLIDOS.

El director Takashi Miike serà el gran homenatjat

Com no podem recomanar totes les pel·lícules del Festival (per això us convé més estudiar-vos a fons la seva programació), farem una selecció de les propostes que tenim més ganes de veure. I no són poques! El nostre TOP 20 particular. I recordeu que podreu de gaudir de taules rodones i masterclasses d’allò més interessant, incloent les del Terry Gilliam i el Takashi Miike. Per la resta, ja sabeu: de l’11 al 20 d’octubre teniu una cita pendent.

THE ZERO THEOREM: La nova pel·lícula del sempre interessant Terry Gilliam, que sembla retornar amb aquest film a l’esperit de BRAZIL, una de les seves obres mestres, portant-nos una rondalla distòpica amb el seu barroquisme habitual.

WHY DON’T YOU PLAY IN HELL?: El nou film esbojarrat de l’inclassificable director japonès Sion Sono. El seu tràiler ja promet un deliri semblant a aquella petita (i llarga) obra mestra que és LOVE EXPOSURE.

BLIND DETECTIVE i DRUG WAR: Malgrat no comptar finalment amb la presència del director, Johnnie To, sí que podrem veure els seus dos darrers films: el primer, un film que sembla difícil de classificar, però que reuneix a la parella Andy Lau i Sammy Cheng. El segon, una crònica sobre el narcotràfic a la Xina Continental, amb Louis Koo com a protagonista.

THE GREEN INFERNO: Nou film d’Eli Roth, un habitual del festival, que presenta una pel·lícula no exempta de polèmica sobre el canibalisme. Si sou fanàtics d’HOLOCAUSTO CANÍBAL, teniu una cita pendent amb aquest film.

THE WORLD’S END: El final de la “trilogia Cornetto” d’Edgar Wright amb el duo protagonista Simon Pegg i Nick Frost. Després de les fantàstiques ZOMBIES PARTY i ARMA FATAL, ens arriba una història sobre amistats perdudes i invasions alienígenes.

A GLIMPSE INSIDE THE MIND OF CHARLES SWAN III: Roman Coppola dirigint a un trio clau: Charlie Sheen, Bill Murray i Jason Schwartzman.

LA TUMBA DE BRUCE LEE: Film aixecat per crowdfunding sobre una parella que viatja a Seattle per descobrir la tomba de l’actor Bruce Lee. Una mena de MISTERY TRAIN a l’espanyola, i una bona oportunitat per valorar el cinema underground espanyol.

MACHETE KILLS: Seqüela de MACHETE de Robert Rodríguez. Si vas ser fan del mexicà que es feia sentir a cop de matxets, no cal que t’ho rumïis més. Entra, gaudeix, però apaga el mòbil. Recorda: Machete don’t tweet. 

ONLY GOD FORGIVES: Nicolas Winding Refn i Ryan Gosling junts un cop més després de DRIVE. Aquest cop ens porta un film noir i violent que transcorre a Bangkok. Per la seva fotografia i exquisida direcció ja val la pena veure-la a la gran pantalla.

THE CONGRESS: La nova cinta d’Ari Folman, director de WALTZ CON BASHIR, que continua explorant l’animació amb un punt de partida originalíssim: l’actriu Robin Wright ven els drets de la seva imatge a una companyia d’animació, que crearà un duplicat d’ella per utilitzar-la com vulguin. El tràiler ens promet tot un espectacle visual en un món tan impressionant com irreal.

REAL: Kyoshi Kurosawa, un dels directors japonesos més interessants dels últims temps, s’atreveix ara amb la ciència ficció, explorant el món del subconscient d’una dona en estat de coma després d’un intent de suïcidi.

JODOROWSKY’S DUNE i LA DANZA DE LA REALIDAD: El primer, és un documental sobre allò que podria haver estat la pel·lícula DUNE si hagués estat dirigida per Jodorowsky a partir de tot el material i imaginari que havia creat amb Moebius.  El segon, la nova pel·lícula de Jodorowsky, el retorn d’un mestre.

SHIELD OF STRAW LESSON OF THE EVIL: Les noves dues entregues de l’inclassificable Takashi Miike, dues històries de violència. El primer film és una crítica al poder de la llei i dels mitjans, mentre que la segona és un retrat i experiment violent a les aules d’un col·legi. Ambdues amb la presència del director.

AFFLICTED: Terror de factura documental sobre uns amics de viatge per Europa, on un d’ells agafarà una estranya malaltia que començarà a afectar el seu metabolisme.

THE WIND RISES: La que sembla ser la darrera pel·lícula dirigida per Hayao Miyazaki, si finalment es retira del cinema. Tota una oda a la seva carrera, el seu imaginari i la seva nostàlgia que tant han emocionat a nens i adults. L’adéu més esperat d’un mestre de l’animació.

ESCAPE FROM TOMORROW: Un debut curiós, amb Disneyland com a escenari ofegant i angoixant. Una curiositat: la pel·lícula va ser rodada clandestinament al famós parc d’atraccions.

WRONG COPS: Després dels dos deliris de RUBBER i WRONG, ens arriba WRONG COPS, el nou film de Quentin Dupieux, un director que utilitza el surrealisme i l’humor absurd com a arma. Què passaria amb la policia en un món on el crim ha estat erradicat? Aquest és el punt de partida que té a uns policies avorrits com a protagonistes.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s