Ja tenim el nom de la pel·lícula espanyola que competirà als Oscars

Finalment ja podem anunciar quina serà la pel·lícula que lluitarà per representar a Espanya en la propera edició dels Oscars: 15 AÑOS Y UN DÍA de la directora Gracia Querejeta.

La cinta protagonitzada per Maribel Verdú, Tito Valverde i Arón Piper s’ha imposat així a LA GRAN FAMÍLIA ESPAÑOLA de Daniel Sánchez Arévalo (la gran favorita en totes les travesses), ALACRÁN ENAMORADO de Santiago A. Zannou i CANÍBAL de Manuel Martínez Cuenca, peli recentment presentada al festival de Sant Sebastià.

Maribel Verdú i el jove Arón Piper

15 AÑOS Y UN DÍA tracta la relació entre el Jon, un jove adolescent de caràcter difícil, i el seu avi Max, un ex-militar retirat que es farà càrrec del jove després que aquest sigui expulsat del institut i davant la impossibilitat de la mare per controlar el seu fill.

Gracia Querejeta, filla del mític productor Elías Querejeta, i que ja va ser pre-seleccionada pels Oscars l’any 2008 amb SIETE MESAS DE BILLAR FRANCÉS, representarà per primera vegada a Espanya amb aquest film que, tot i triomfar a la passada edició del festival de Màlaga, no va aconseguir causar un gran impacte ni en la crítica ni en el públic (la recaptació no va superar uns tímids 400.000 €).

Sorprèn així la decisió de l’Acadèmia que des de l’èxit de MAR ADENTRO el 2006, veu com any rera any Espanya es queda sense representant en la fase final dels Oscars. A priori tothom apostava per LA GRAN FAMÍLIA ESPAÑOLA de Sánchez Arévalo, un film que ha funcionat més o menys bé en taquilla i que, no ens enganyem, té el reclam del futbol com un dels seus grans actius. Veurem si el film de Gracia Querejeta aconsegueix passar les fases prèvies de selecció i trepitjar la catifa vermella del Dolby Theater, antigament conegut com a Kodak.

La directora, Gracia Querejeta

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s