Hayao Miyazaki es retira del cinema

El mestre del cinema d’animació japonès, Hayao Miyazaki, va anunciar aquest passat diumenge la seva retirada com a director i creador als seus 72 anys d’edat. Miyazaki és el fundador del Studio Ghibli, un dels estudis més creatius i imaginatius del qual hem tingut la sort de poder ser testimonis de cada petita (i gran) obra mestra que produïa. La notícia és d’allò més nostàlgica, tot i que no suposa una sorpresa ja que el realitzador portava anunciant la seva irremeiable retirada des d’EL VIAJE DE CHIHIRO. Així doncs, és comprensible que el director es retiri dels estudis que tant temps li han tret i han posat la seva salut en una situació delicada.

El mestre Miyazaki

Per sort, encara ens queda per gaudir el seu darrer film, KAZE TACHINU (traduït per THE WIND RISES), que està present actualment al Festival de cinema de Venècia. El mític creador d’HEIDI i MARCO, va demostrar aviat que podia aportar un imaginari que no només agradés als nens, sinó que sorprengués i captivés als més adults. Seves són les obres mestres de MI VECINO TOTORO, NAUSICAA, LA PRINCESA MONONOKE (la seva pel·lícula més rodona, al meu criteri), EL VIAJE DE CHIHIRO, EL CASTILLO AMBULANTE o PONYO EN EL ACANTILADO.

Mi vecino Totoro, obra mestra

El seu nom s’ha fet conèixer no només per orient, sinó per tot occident, i ha creat escola en els realitzadors que ara formen part del seu estudi. El seu propi fill, Goro Miyazaki, sembla estar adquirint maduresa en el terreny amb el seu últim film, FROM UP ON POPPY HILL. Haurem de veure si es pot acostar a la genialitat de son pare. En qualsevol cas, la seva retirada no suposa el final del Studio Ghibli, però sens dubte suposa un “punt i apart” bastant important. Miyazaki-san, et trobarem a faltar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s