ALBERT SERRA TRIOMFA A LOCARNO

El cineasta català Albert Serra va aconseguir el Lleopard d’or, màxim guardó del festival de cinema de Locarno, per HISTÒRIA DE LA MEVA MORT. En aquesta pel·lícula, Vicenç Altaió interpreta a Giacomo Casanova en els últims dies de la seva vida, en què es troba amb el comte Dràcula. Sense dubte, una història que només pot ser creada i dirigida per algú com Serra.

Albert-Serra-Leopardo-Festival-Locarno_EDIIMA20130818_0188_4

I és que el director de Banyoles compta amb una de les filmografies més qúestionades i lloades, a parts iguals, del panorama actual. La seva segona pel·lícula, HONOR DE CAVALLERIA, ja va formar part del Festival de Cannes l’any de la seva estrena. Segons el propi director, a HISTÒRIA DE LA MEVA MORT un dels temes principals és el mal, explicat com un concepte latent.

Albert Serra va agrair que el festival de Locarno segueixi parant atenció als detalls, com demostra el seu premi. El mític festival suís ha apostat sempre per un cinema personal o de caire més experimental. Directors com Ken Loach, Wim Wenders i Isao Takahata han estat premiats en els últims anys. Amb tot, és la primera vegada que un cineasta espanyol és premiat amb el Lleopard d’or.

historia de la meva mort bis

HISTÒRIA DE LA MEVA MORT va ser exhibida per primer cop a Locarno, poc després de finalitzar-ne el muntatge (440 hores de material filmat convertides en una pel·lícula de 148 minuts). Va ser rodada a França i Romania i completen el repartiment Clara Visa, Noelia Rodenas, Montse Triola, Eliseu Huertas i Lluis Serra. Aquesta és la sisena pel·lícula d’Albert Serra i, per ara, no té data d’estrena a Espanya.

Anuncis

One response to “ALBERT SERRA TRIOMFA A LOCARNO

  1. Retroenllaç: Nominacions als premis Gaudí | La Casa De Vidre·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s