Tràiler de The fifth estate, amb Benedict Cumberbacth de Julian Assange

A més del biopic de Steve Jobs, del qual us avançàvem el tràiler fa poc, una de les pel·lícules que recreen figures contemporànies que han marcat l’actualitat en els últims anys és THE FIFTH ESTATE, dirigida per Bill Condon, que explica el naixement de Wikileaks, organització sense ànim de lucre que ha revolucionat, tal i com afirma el director, la manera de difondre la informació. Les filtracions per part de l’organització van acabar posant al punt de mira Julian Assange, un dels personatges més qüestionats i que ha generat més polèmica en els últims anys, a qui interpreta Benedict Cumberbatch. Per altra banda, Daniel Brühl dóna vida a Daniel Domscheit-Berg, persona de confiança d’Assange i co-fundador de Wikileaks.

El tràiler ens presenta un thriller en què arrel de l’aparició online d’informació confidencial s’aixeca una persecució contra el líder de l’organització que ho està difonent. Laura Linney sembla encarnar a la dolenta de la pel·lícula, preocupada per evitar que es difonguin secrets i es generin escàndols (“Veritat i justícia, a la manera americana”). La parella Cumberbatch-Brühl serà l’encarregada de plantejar dilemes morals a l’espectador, sobre la veritable necessitat (o no) de donar accés a tot tipus d’informació i amb un discurs molt clar: si vols la veritat, només pots sortir a buscar-la tu mateix.

THE FIFTH ESTATE

A més del tema d’actualitat i de la reconstrucció d’un personatge tan desconegut i alhora tan popular com Julian Assange, s’ha de destacar l’elecció de Benedict Cumberbatch com a protagonista. És un dels actors més destacables del panorama actual i un dels més enfeinats: després de les bones crítiques rebudes per la seva participació a STAR TREK: EN LA OSCURIDAD, té pendent estrenar la tercera temporada de SHERLOCK, la sèrie que li va donar fama internacional, l’esperada adaptació de l’obra AUGUST: OSAGE COUNTY, amb Meryl Streep, Ewan McGregor i Julia Roberts, i 12 YEARS A SLAVE, també amb un repartiment extraordinari, de la qual ahir mateix publicàvem el tràiler.

benedict-cumberbatch-the-fifth-estate

Dirigeix Bill Condon, director de DIOSES Y MONSTRUOS i les dues primeres pel·lícules de la saga CREPÚSCULO, i el guió és a càrrec de Josh Shinger, guionista de sèries com EL ALA OESTE DE LA CASA BLANCA i FRINGE. El punt de partida, però, són els llibres Wikileaks per dins, del mateix Domscheit-Berg, i Wikileaks y Assange, de David Leigh i Luke Harding. L’estrena està previst per la propera tardor.

En qualsevol cas, sembla que Julian Assange no va quedar molt content en llegir el guió i no va voler reunir-se amb Cumberbatch abans del rodatge, però sí va respondre-li una sèrie de correus. Veurem si la pel·lícula és o no fidel als llibres i si la intepretació de Benedict Cumberbatch ens ajuda a entendre o s’allunya de la imatge que tots tenim de Julian Assange.

tumblr_mh1kihRV5r1r760dyo1_r1_1280

PD: Sense paraules per als cabells del Cumberbatch, literalment.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s