Presentació de Sitges 2013

Ahir es va fer la roda de premsa de presentació de Sitges 2013 tot desvetllant el gruix principal de la programació del festival de cinema per excel·lència de les nostres terres. Una edició, aquesta del 2013, que es planteja  cercar “les noves manifestacions del mal” i per això ha triat una programació del més variada i un cartell com sempre encertat, retent homenatge a LA SEMILLA DEL DIABLO, el mític film de Roman Polanski.

El cotxet del diable en el cartell d'enguany.

El cotxet del diable en el cartell d’enguany.

Aquesta cerca del “nou mal” no fa més que marcar la tendència del Festival de Sitges per apostar per nous formats, noves expressions i models de negoci sorgits de la crisi, així com nous paradigmes, com el cinema low cost. Tot i així, a Sitges 2013 es podran veure també els nous treballs de directors mítics amb tot un gran seguiment al format com son Takeshi Miike, Johnnie To, Jim Jarmush o Nicolas Winding Refn. Com no, destacar aquest últim. Ja coneixeu la predilecció de LA CASA DE VIDRE pel director danès i la seva esperada ONLY GOD FORGIVES (retornant amb Ryan Gosling!!) que podrem veure per fi a Sitges, Però no em d’obviar tampoc la presència de Johnnie To, un dels nostres favorits també i el mestre de l’acció made in Hong Kong amb clàssics com ELECTION o RUNNING OUT OF TIME, entre molts altres. To, presentarà en aquesta edició DRUG WARS i BLIND DETECTIVE.

Johnny To (esquerra) i Takeshi Miike (dreta) dos dels noms més importants del cinema asiàtic.

Johnnie To (esquerra) i Takeshi Miike (dreta) dos dels noms més importants del cinema asiàtic.

Jarmush portarà ONLY LOVERS LEFT ALIVE, que tant va donar de parlar a Canes i  Neil Jordan també serà present mostrant el seu retorn al gènere vampíric amb BYZANTIUM. Podrem veure A GLIMPSE INSIDE DE MIND OF CHARLES SWAN III de Roman Coppola amb Charlie Sheen i Bill Murray. I en quant a l’abans esmentat Takeshi Miike, el realitzador japonès serà l’estrella convidada del festival, que li retrà un homenatge a la seva carrera a més de projectar LESSONS OF THE EVIL i SHIELD OF STRAW, dos dels seus últims projectes.

La inauguració, com ve sent habitual darrerament vindrà de la mà d’una producció local, GRAND PIANO. Un thriller d’Eugenio Mira, centrat en un concert de piano que compta amb protagonistes de la talla d’Elijah Wod o John Cusack. Aquests títols es podran veure a la secció més emblemàtica del Festival, l’Oficial Fantàstic, juntament també amb THE CONGRESS, el nou projecte d’Ari Folman, del que us vam portar el seu estrambòtic, atractiu i curiós tràiler fa unes setmanes. Una impressionant mescla d’animació, realitat i ficció amb Robin Wright (magnífica) d’absoluta protagonista.

Fotograma d'animació de THE CONGRESS.

Fotograma d’animació de THE CONGRESS.

Com no, a Sitges 2013 també podrem comptar amb les seccions habituals. Clàssics com Brigadoon, molt centrada enguany en el documental i també en l’homenatge al desaparegut Jess Franco; Noves Visions, la branca més experimental que portarà els nous treballs de directors com Phillipe Grandieux (WHITE EPYLEPSY) o Peter Greenaway (GOLTZIUS & THE PELICAN COMPANY) a més d’un documental que espero amb ganes, MILIUS, sobre la figura de John Milius, un dels alumnes més interessants del Nou Hollywood dels 70. Autor del guió d’APOCALYPSE NOW i director entre d’altres de CONAN EL BÁRBARO y AMANECER ROJO; Anima’t, la secció dedicada a l’animació portarà com sempre propostes interessants i difícil de trobar i finalment, tenim com no, Panorama i Midnight X-treme, on els amants més fidels del cinema de terror gaudiran de debò.

També hem de destacar com cada any, la presència significativa del cinema asiàtic, gràcies a la col·laboració de varis organismes i també dels nostres amics de CINEASIA, tant significatius en tot el que té a veure amb la presència d’aquest cinema al nostre voltant.  També cal destacar com dèiem a l’inici, la mirada cap als nous models de negoci, entre ells el cinema low cost, per exemple. No només es projectaran els films de companyies d’arreu del món que representen aquets nous models, sinó que també s’hi celebraran conferències i discussions al respecte. Cada cop, la importància i la fixació del Festival de Sitges cap a la indústria en si mateixa va en augment i això és important.

Refn i Gosling rodant ONLY GOD FORGIVES...Vindràs a Sitges Ryan???

Refn i Gosling rodant ONLY GOD FORGIVES…Vindràs a Sitges Ryan???

En definitiva doncs, un Sitges 2013 molt interessant de moment, que se celebrarà de l’11 al 20 d’Octubre. La que serà 46ena edició d’aquest festival que tant estimem, ens permetrà com hem vist ser dels primers en veure moltíssim títols importants i una gran mostra del que dona de si el cinema fantàstic, d’horror, d’animació o de tota mena que cada any ens regalen els responsables del festival. A més, segur que queden encara sorpreses per descobrir, com algunes sessions especials i com no, quina serà la cloenda.

Nosaltres enguany hi tornarem a ser, si cal amb més presència que mai, ja què és la primera edició en la que tenim aquest web que tant estimeu (oi?). Cada any hi assistíem pel programa de ràdio però enguany us podrem anar oferint nous continguts exclusius en una secció especial que inaugurem amb aquest post! Estigueu atents doncs a LA CASA DE VIDRE si voleu viure amb passió aquest gran Festival que per sort, gaudeix d’una salut de ferro. Cinema en estat pur a vores de la platja! Què més es pot demanar!

El director del festival, Angel Sala en un moment de la presentació d'ahir.

El director del festival, Angel Sala en un moment de la presentació d’ahir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s