Ha mort James Gandolfini

Terrible notícia la que ha arribat aquesta matinada.

James Gandolfini, estrella de la sèrie que ho va canviar tot, LOS SOPRANO i guanyador de tres Emmys i un Globus d’Or entre d’altres, ha mort als 51 anys a causa d’un atac de cor a Itàlia, on es trobava per participar a un festival de cinema. Deixa vídua i dos fills.

Un actor i un personatge que recordarem sempre.

Un actor i un personatge que mai oblidarem.

Tots el recordarem com Tony Soprano, tota una icona de la televisió del segle XXI. Aquella nova televisió que de la mà de la HBO, ens oferia quelcom més proper al cinema que no pas a la televisió clàssica. Un carismàtic cap mafiós, tant paternal i afable com despietat i perillós. Un home que mostrava per primer cop les seves inseguretats i problemes personals, rodejat de la seva problemàtica família. Un clàssic que passarà a la història. Va suposar tot un canvi de paradigma  com a protagonista d’una sèrie.

Tendre moment on clucava l'ull al seu fill petit.

Tendre moment on aclucava l’ull al seu fill petit, al quart capítol de la sèrie.

Però la força interpretativa que desprenia i la seva forta presència també hi van ser presents a la gran pantalla, sempre lluint-se amb personatges secundari. Als inicis, pel·lícules com AMOR A QUEMARROPA, CÓMO CONQUISTAR HOLLYWOOD, ASESINATO EN 8 MM o ACCIÓN CIVIL a més d’altres com PERDITA DURANGO, THE MEXICAN, EL HOMBRE QUE NUNCA ESTUVO ALLÍ, IN THE LOOP, posant veu a DONDE VIVEN LOS MONSTRUOS o a les recents MÁTALOS SUEVEMENTE (on estava increïble) i LA NOCHE MÁS OSCURA.

Amb Patric Arquette a la mítica escena d'AMOR A QUEMARROPA. Peli de culte dels 90.

Amb Patricia Arquette a la mítica escena d’AMOR A QUEMARROPA. Peli de culte dels 90.

Amb 51 anys se’n va un gran de la interpretació, molt jove encara i amb molt recorregut per oferir-nos, sens dubte. Tenia pendents d’estrenar ANIMAL RESCUE amb Tom Hardy i la nova minisèrie de l’HBO, CIRMINAL JUSTICE, que s’estava produïnt. És una pena pensar que no el veure’m mai més actuant de nou. Descansi en pau.

PD: Us deixo amb un vídeo el sempre interessant programa INSIDE THE ACTOR’S STUDIO, on explica i fa una reflexió de la seva carrera i l’ofici d’actor.

PD2: O cantant “A man without love” a l’interessant i infravalorat musical contemporani dirigit per John Turturro, ROMANCE AND CIGARETTES

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s