Arrenca el 15è Festival de Cinema Jueu de Barcelona

Avui diumenge arrenca el festival que durant la propera setmana ocuparà part de l’agenda cultural de Barcelona: El Festival de Cinema Jueu. És ja la 15ena edició d’un festival que enguany evoluciona i ofereix part de la seva programació a la Filmoteca, complementant els dos espais habituals on projectes pel·lícules: L’institut Francès i la Plaça Sant Felip Neri.

El festival va néixer en el seu dia per potenciar i reafirmirmar la cultura jueva a Catalunya i posicionar-la dins l’agenda cultural de la ciutat. Tot promovent activitats culturals i apostant per assolir un lloc de trobada on el diàleg, la tolerància i l’intercanvi cultural hi siguin presents.

Poster

Cartell d’enguany del festival.

Enguany la programació és certament interessant, mesclant ficció i documental amb propostes molt variades majoritàriament europees i com no, d’Israel. Sempre amb un enfocament cap a la cultura i el fet jueu, ja sigui abordant parts de la seva història recent o l’actualitat dels seus dies. El festival obra amb HANNAH ARENDT, un biopic sobre la periodista del New Yorker encarregada de seguir el judici al criminal de guerra Adolf Eichmann.

Fotograma de HANNA

Fotograma de HANNAH ARENDT

A continuació durant tota la setmana, es presentaran entre 2 i 3 films per dia amb propostes tant interessants com el documental ROMAN POLANSKI A FILM MEMOIR, sobre la vida del director o THE GATEKEEPERS, un altre documental sobre les experiències de varis agents del Mossad.

PolanskiXDS

Polanski va reflectir els seus records familiars de l’Holocaust a EL PIANISTA.

En quant a ficció, destaquen l’alemanya HOTEL LUX, sobre un còmic alemany dels anys 30 que fugint de la guerra, acaba per error fent d’astròleg personal de Stalin. O també la francesa DES GENS QUI S’EMBRASSNET amb Monica Belucci i Kad Merad. Però com no, la programació està plena de propostes, així que us recomanem visitar la web del festival.

Qualsevol festival que mostri un cinema que no acostuma a arribar a les sales comercials és benvingut, més en aquest cas, amb uns abonaments realment barats i uns bons horaris que faciliten l’accés durant els dies laborals. Una bona proposta doncs per apropar-se al cinema de temàtica jueva.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s