Zona crítica: R3SACÓN

L’escena amb què s’inicia el conflicte de RESACÓN EN LAS VEGAS, a més de ser una de les més mítiques de la pel·lícula, és també un exemple brillant de la creació d’una situació còmica: tres personatges que passen de despertar-se en una habitació que s’ha convertit en un enorme caos a trobar un tigre dins el bany per, finalment, descobrir que hi ha un bebè dins un armari i cap d’ells no recorda res. D’igual manera, semblava que la progressió lògica en les dues seqüeles consistiria en aprofitar el to, els personatges i el brillant punt de partida per amplificar-ne les conseqüències, el drama i la diversió, i així va ser en la desmadrada i genial RESACÓN 2 ¡AHORA EN TAILANDIA! Però, desgraciadament, no és així a la pel·lícula que posa punt i final a les aventures de “la manada”.

El trio protagonista de les tres comèdies.

El trio protagonista de les tres comèdies.

A R3SACÓN no hi ha ni festa ni ressaca però sí que hi ha, és clar, tres personatges embolicats per culpa del senyor Chow que han de rescatar el sempre desafortunat Doug. I tot i que és evident que Phil, Stu i Alan funcionen de manera excel·lent com a grup, les seves relacions i els seus caràcters queden en un segon terme, gairebé eclipsats per la magnitud de la missió en què es veuen immersos: un mafiós a qui Chow va robar la meitat de la seva fortuna matarà Doug si no recupera els seus diners i són els tres personatges interpretats per Bradley Cooper, Ed Helms i Zach Galiafinakis qui hauran d’intentar salvar-lo. La pel·lícula recorre a escenes més o menys previsibles per desenvolupar una trama poc inspirada que no resulta atractiva, que en alguns moments sembla estàtica i que no aconsegueix el ritme i la genialitat de les anteriors.

En aquesta ocasió, tenen per missió satisfer al mafiós interpretat per John Goodman.

Aquesta vegada tenen per missió satisfer el mafiós interpretat per John Goodman.

Tampoc no ens trobem amb les millors actuacions ni els millors diàlegs de la trilogia: tot i que és cert que els personatges de Galiafinakis i Yeong destacaven a les dues primeres, en aquesta ocasió se’ls dóna una major importància, cosa que no beneficia a cap dels dos malgrat que les escenes més delirants siguin protagonitzades per ells. Sorprèn el cas d’Stu, el dentista histèric que es convertia en l’involuntari màrtir de les anteriors històries, que gairebé no té pes a la pel·lícula.

El senyor Chow es converteix en membre imprescindible de "la manada".

El senyor Chow es converteix en membre imprescindible de “la manada”.

En qualsevol cas, aquesta pel·lícula sembla una resposta a tots aquells que van criticar la segona part per ser una reproducció, més boja, de l’estructura de la primera i es converteix en una alternativa, tal vegada per alguns més vàlida en tant que més diferent, de la continuació de la primera. I, amb tot, s’ha de remarcar que és una comèdia efectista, que diverteix i entretén, però que no aporta res més a les dues anteriors sinó que sembla perdre de vista quines n’eren les seves qualitats. La pel·lícula deixa una certa nostàlgia cap a aquelles dues obres originals i lúcides que van precedir R3SACÓN, però sobretot deixa un sentiment de malenconia cap a la hipotètica pel·lícula que els mateixos actors i director podrien haver fet si és que era necessària una tercera part d’aquell maldecap que començava amb un comiat de solter, un tigre i un bebè.

PD: Important no perdre’s els títols de crèdit finals.

Valoració: 5’5/10

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s