Behind The Candelabra, “massa gay per Hollywood”

Paraules del propi director del film, Steven Soderbergh.

Us portem el tràiler de BEHIND THE CANDELABRA, un projecte que Steven Soderbergh va presentar a totes les grans companyies de Hollywood i que va veure rebutjat constantment per por a que el material foss explícitament “massa homosexual”. Un Soderbergh cada cop més desencantat, s’estranyava de la mentalitat de Hollywood i més després de l’èxit de crítica i públic de pel·lícules com BROKEBACK MOUNTAIN. Però allà estava la HBO, paradigma de quelcom “més que televisió” i últimament, refugi de grans cineastes a la recerca de llibertat creativa.

Michael-Douglas-in-Behind-the-Candelabra-promo-photo

Douglas demostra no tenir por a cap repte interpretatiu.

BEHIND THE CANDELABRA és doncs un telefilm, que s’estrenarà a la cadena de cable el proper diumenge 26, és probable que acabi arribant als cinemes a Europa (esperem que aquí també) I és que la pel·lícula es va poder veure ahir al Festival de Canes, i ha agradat moltíssim. Inclús no es descarta que guanyi premis, entre ells, es parla d’un ex aequo als seus dos protagonistes: Michael Douglas i Matt Damon. BEHIND THE CANDELABRA es tracta del biopic d’un dels personatges més fascinants i estimats del entertainment americà dels anys 50, 60 i 70: Liberace. Un pianista i showman d’estil extravagant i kitch que lluïa la seva “ploma” de forma “estrambòtica” i exhibicionista per la època però que mai va reconèixer la seva homosexualitat. En el món de l’espectacle era un secret a veus, però pel gran públic, acostumat a veure’l en programes de televisió o espectacles a Las Vegas, va ser tota un sorpresa, veint-ho ara, costa creure la ingenuïtat del públic de l’època. Si alguns ho recordeu, a BUENAS NOCHES y BUENA SUERTE hi ha una escena on Ed Murrow l’entrevista i insisteix repetidament amb preguntes sobre perquè no s’havia casat encara. La cara de Liberace (en metratge original) era impagable.

Michael Douglas interpreta al pianista en els seus anys finals i Matt Damon a Scott Thorson, el jove ajudant amb qui comparteix la seva vida. Una relació molt complicada, amb desenllaç traumàtic i amb episodis molt tensos, repleta de glamur, joies, drogues, extravagàncies i seducció. Com diu Douglas/Liberace al tràiler “ho vull ser tot per tu, pare, germà, amant, millor amic…”. BEHIND THE CANDELABRA, representa la “transició” (no vull dir-li retirada) de Steven Soderbergh i la tornada del gran Michael Douglas després de patir un greu càncer. Esperem doncs que s’estreni a les nostres sales i poguem valorar-la i gaudir-la com han fet els assistents a Canes.

La parella de la ficció retratada a Vanity Fair.

La parella de la ficció retratada a Vanity Fair.

PD: A Boyero, curiosament li ha agradat la pel·lícula (cosa difícil) i assegura respecte les interpretacions de Douglas i Damon que “Es probable que el Oscar se acuerde de ellos”. Difícil, res m’agradaria tant, però hem de recordar-te Boyero, que no deixa de ser un telefilm i per tant no hi pot optar. Potser les coses canvien a partir d’ara…

PD2: Aquí teniu una actuació original de Liberace, tot un espectacle amb el piano

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s