Aquest divendres s’inauguren els cinemes Boliche

Com ja us avançàvem fa unes setmanes, els cinemes Boliche tornaran a obrir les portes i oferiran pel·lícules subtitulades en català. Serà el proper divendres quan s’estrenin les quatre sales, en què es projectaran llargmetratges tant d’autor com comercials en versió original amb subtítols en català.

Als Boliche ja està quasi tot preparat per la reobertura del proper 17 de maig. A més de remodelar l’interior del cinema, les 4 sales de 65, 74, 105 i 220 butaques ja estan acondicionades per la projecció digital. En un futur no es descarta oferir sessions especials per escoles o diferents tipus de passis, que s’aniran definint els propers mesos. A més, la cafeteria dels Boliche seguirà funcionant, també de manera independent als horaris dels cinemes.

Una de les 4 sales dels cinemes Boliche, completament reformada.

Una de les 4 sales dels cinemes Boliche, completament reformada.

En aquests temps que corren, és una gran notícia que es doni una nova oportunitat a uns dels cinemes més mítics de Barcelona i que hi hagi empresaris disposats a dedicar el temps i les energies a tirar endavant projectes tan ambiciosos i interessants com aquest. Rafael Dalmau, antic soci dels cinemes Maldà, ha sigut un dels principals impulsors d’aquesta iniciativa. Des de LA CASA DE VIDRE hem pogut parlar amb ell sobre com s’ha gestat la reobertura dels cinemes Boliche. Després de dos anys intentant-ho, finalment va aconseguir el finançament -des del sector privat- per poder adequar les sales de cinema. El plantejament és oferir títols d’estrena de diferents estils, amb una programació realitzada pel mateix Dalmau i el seu soci.

En aquest sentit, Rafael Dalmau destaca la importància de la figura dels exhibidors tradicionals i la tasca que suposa elaborar una programació que combini cinema de caire independent amb altres cintes més comercials. Per altra banda, comenta també que la bona localització dels cinemes Boliche va ser un dels factors clau a l’hora de proposar-ne la reobertura. A això s’hi afegeix la novetat que suposarà emetre cinema amb subtítols en català. Tot i l’existència de sales de cinema que exhibeixen pel·lícules doblades en llengua catalana, l’empresari va adonar-se de l’absència de subtitulació en català i, tenint clar que oferirien cintes en versió original, va decidir incloure els subtítols en català, dels que s’encarreguen ells mateixos. Amb tot, després de 30 anys en el sector de l’exhibició, Dalmau destaca la importància de seguir obrint cinemes avui en dia, ja que a Barcelona hi ha altres projectes (alguns més avançats que altres) d’inaugurar sales properament. L’empresari es mostra caute a l’hora de parlar de les seves previsions d’èxit però assegura estar confiat ja que segons ell, quan hi ha una bona proposta i bones pel·lícules, “el públic sempre respon”.

Els empresaris Rafael Dalmau i Alfons Mas davant la façana d'entrada dels cinemes Boliche.

Els empresaris Rafael Dalmau i Alfons Mas davant la façana d’entrada dels cinemes Boliche.

Malgrat l’existència de la crisi econòmica que afecta especialment al sector cinematogràfic, ens alegra veure que segueixen existint iniciatives personals i empresarials que demostren que el cinema segueix viu. Hem de celebrar doncs que lluny de caure en el pessimisme endèmic que viu el sector des de fa anys i rendir-se, encara sorgeixin iniciatives atrevides que apostin pel que a tots ens agrada: Gaudir d’una bona pel·lícula a una sala de cinema.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s