La Bisnaga d'Or del Festival de Màlaga per 15 AÑOS Y UN DÍA

Avui acaba el Festival de Cinema de Màlaga i ja se n’ha fet oficial el Palmarès. El president del jurat, el director Joaquim Oristrell, ha anunciat que 15 AÑOS Y UN DÍA, de Gracia Querejeta, ha obtingut la Bisnaga d’Or, a més dels premis a millor guió i a millor banda sonora. La pel·lícula, en què participen Tito Valverde i Maribel Verdú, va rebre ahir també el premi de la crítica per ser “la més completa i personal de la secció oficial”.

Per altra banda, AYER NO TERMINA NUNCA, la última pel·lícula de la directora catalana Isabel Coixet, ha rebut el premi especial del jurat, el de millor actriu per Candela Peña (“ex aequo” amb Aura Garrida per STOCKHOLM)i els premis a millor fotografia i millor muntatge. El premi a millor actor ha recaigut en Mario Casas, pel seu paper a LA MULA, pel·lícula que es presentava de manera “anònima” després de la renúncia del que va ser, inicialment, el seu director, Michael Radford. Els premis a actuacions de repartiment han sigut per tots els actors de CASTING.

L'equip de la pel·lícula STOCKHOLM, una de les més premiades en aquesta edició del festival.

El jove equip de la pel·lícula STOCKHOLM, una de les més premiades en aquesta edició del festival.

La pel·lícula STOCKHOLM, realitzada amb un pressupost de 70.000 euros, ha obtingut el premi a millor guió novell, l’accèssit de la crítica, el premi especial del jurat jove i el seu director, Rodrigo Sorogoyen, ha rebut la Bisnaga de plata a millor direcció.

A LA SOMBRA DE LA CRUZ, d’Antonio Saura, ha estat premiada amb la Bisnaga de plata a millor documental, mentre que el llargmetratge que ha rebut el premi del públic en la mateixa categoria ha sigut PEPE EL ANDALUZ, d’Alejandro Alvarado i Concha Barquero. INERTIAL LOVE, de César Esteban Alenda i José Esteban Alenda, ha obtingut el premi a millor curtmetratge.

Isabel Coixet ha presentat a Màlaga AYER NO TERMINA NUNCA, que es va estrenar ahir als cinemes, protagonitzada per Javier Cámara i Candela Peña.

Isabel Coixet ha presentat a Màlaga AYER NO TERMINA NUNCA, que es va estrenar ahir als cinemes, protagonitzada per Javier Cámara i Candela Peña.

El passat 20 d’abril AYER NO TERMINA NUNCA inaugurava la 16a edició del Festival de Cinema de Màlaga, en què s’han projectat un total de 200 pel·lícules, 12 d’elles a concurs. Durant aquesta setmana s’han pogut veure les pel·lícules més significatives d’Álex de la Iglesia, guardonat amb el Premi retrospectiva, i José Coronado ha rebut el premi Màlaga sur. Verónica Echegui, Natalia Verbeke i Inés París han format part del jurat presidit per Joaquim Oristrell, qui ha destacat lel bon nivell de les pel·lícules participants tot i la crítica situació de la indústria.

Aquesta nit, després de la cerimònia d’entrega de premis es projectarà EL AMOR NO ES LO QUE ERA, primer llargmetratge de Gabriel Ochoa.

A la página web del festival podeu consultar el Palmarès complet.

Anuncis

One response to “La Bisnaga d'Or del Festival de Màlaga per 15 AÑOS Y UN DÍA

  1. Retroenllaç: Mor Elías Querejeta | La Casa De Vidre·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s