Scorsese dirigirà finalment Silence

Almenys això sembla ara per ara. I és que els que portem anys seguint l’actualitat ja fa molt de temps que sentim a parlar de SILENCE, la novel·la que Scorsese porta dècades intentant adaptar. Primer semblava que després de KUNDUN, la dirigiria. I fa uns quants anys, després d’INFILTRADOS, semblava viable però per diferents motius, siguin financers, d’agendes o d’altres, el director italoamericà s’anava decantant per altres cintes com SHUTTER ISLAND, LA INVENCIÓN DE HUGO o recentment THE WOLF OF WALL STREET. Els retards en la producció van arribar a ser tan habituals que els productors originals van denunciar repetidament a Scorsese per realitzar altres cintes i no SILENCE fins al punt que Scorsese va haver de pagar de la seva butxaca les diverses compensacions econòmiques.

6a00d8341bfc7553ef017744514963970d-800wi

El llegendari director en plena acció.

El fet és però que segons diu Deadline, SILENCE serà la següent pel·lícula del mestre de Nova York i en principi la rodarà a l’estiu del 2014 a Taiwan. Taiwan? Sí, i és que SILENCE es tracta de l’adaptació de la novel·la homònima de Shusako Endo que segueix a dos sacerdots portuguesos i jesuïtes que al segle XVII viatgen al Japó com a missioners per estendre el cristianisme tot arriscant les seves vides. Allà es troben amb el refús d’una població estranya i un d’ells (una figura històrica real) acaba renunciant a l’església i casant-se amb una japonesa. Però els que han llegit el llibre diuen que hi ha molt més que això i que és un material molt potent del que Martin Scorsese es va enamorar completament fa anys. Com que els paisatges del Japó actual poc tenen a veure amb el del segle XVII, la producció ha optat com deiem per rodar a Taiwan, després de consider també fer-ho a Nova Zelanda.

5ac65900c3e9dcb0_scorsese-silence-cast

Benicio Del Toro, Daniel Day-Lewis i Gael García Bernal van sonar fa temps pel repartiment.

La situació l’ha desencallat una nova productora independent, Emmet/Furla Films que ha assegurat el finançament del film i la producció d’una segona cinta de Martin Scorsese dins el mateix acord. La intenció de tots els implicats és moure’s amb rapidesa i s’especula que l’anunci oficial i la presentació de la pel·lícula en la cerca de ventes internacionals seria al proper Festival de Canes. Fet pel qual hem de preveure que en les properes setmanes hi hagin molts rumors i notícies sobre el repartiment de SILENCE. En el seu dia, els actors que més a prop hi van ser eren Daniel Day-Lewis, Benicio Del Toro, Gael García Bernal i Javier Bardem. Si us plau, esperem que almenys Day-Lewis es mantingui!

Personalment, estic satisfet amb la notícia. Malgrat tenir una carrera impressionant, el mateix Scorsese sempre ha dit que només hi havien 3 projectes passionals que volia fer sí o sí: LA ÚLTIMA TENTACIÓN DE CRISTO, GANGS OF NEW YORK i SILENCE. Tots tres li han costat molts esforços i moltes crítiques però és satisfactori que un director de la seva talla acabi fent aquelles pel·lícules que més vol encara que a priori, no tinguin tanta sortida comercial. Un altre tema és si aquesta trilogia de “passions” de Scorsese son o no les seves millors pel·lícules. El que està clar és que un director tan passional com ell, ha d’explorar els temes que més l’atreguin i aquelles histories que li volten el cap des de fa anys. Com és el cas de SILENCE, de la que serà (cosa poc habitual) també guionista juntament amb Jay Cocks. L´única pega personal que li poso: Haurem d’esperar per a l’anunciat molts cops retrobament amb Robert De Niro i Joe Pesci a THE IRISHMAN. O seran ells els dos jesuïtes portuguesos? No ho crec…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s