Ja sabem el llistat de pel·lícules del proper Festival de Canes

Aquest migdia s’ha fet públic quines seran les pel·lícules que entraran a competició a la propera edició del Festival de Cinema de Canes, així com la llista de pel·lícules que també es projectaran al llarg del festival. Són bones notícies, i més veient la gran quantitat de pel·lícules que per fi veuran la seva estrena. Thierry Frémaux, el delegat general del festival, ha anunciat aquest migdia quins seran aquests films que podrem veure a la 66ena edició que se celebrarà entre el 15 i 26 de maig.A la secció oficial en competició trobem 19 títols, entre els quals es troben noms molt familiars i dels quals no ens en podríem alegrar més. Trobem films provinents de tots els continents. Són 9 europeus els que competiràn per la palma, encara que també 4 nordamericans, un mexicà, tres asiàtics i un africà.

A destacar ONLY GOD FORGIVES, del danés Nicolas Winding Refn, que competeix per segon cop (si encara no heu vist el nou impressionant tràiler ho podeu fer aquí); Steven Soderbergh que, curiosament, competeix amb una TV Movie feta per l’HBO, BEHIND THE CANDELABRA. Tres films nord-americans que també participen són NEBRASKA, nou film d’Alexander Payne, THE IMMIGRANT, de l’interessant James Gray i el nou film dels germans Coen, INSIDE LLEWYN DAVIS. Roman Polanski i François Ozon tornen també a Canes. El primer amb LA VENUS À LA FOURRURE i el segon amb JEUNE ET JOLIE. Destacar la presència asiàtica, de la qual en sóm grans defensors. És curiós veure com un diretor tan polifacètic com Takashi Miike es troba a la secció oficial en competició amb el seu proper film WARA NO TATE, i resulta recomfortant veure noms tan importants com el japonés HIROKAZU KORE-EDA que presenta nou film, i el xinés JIA ZHANGKE, director importantíssim pel cinema d’autor xinés.

Only-God-Forgives-post

A la secció Un Certain Regarde es podrà veure els nous films de la Sofia Coppola, THE BLING RING, i de Claire Denis, LES SALAUDS, així com el curiós debut a la direcció de James Franco, AS I LAY DYING, entre moltes d’altres. També hi hauran altres projeccions previstes fora de competició, així com projeccions especials. Aquí ens alegrem molt que s’estreni el nou film de Johnnie To, BLIND DETECTIVE.

Blind detective, de Johnnie To

El film que inaugurarà el festival, tal i com es va anunciar, serà EL GRAN GATSBY, de Baz Luhrmann, mentre que la cloenda serà el film ZULU, de Jérôme Salle. Una edició molt interessant i amb moltes sorpreses. Estarem pendents de veure quines són les primeres impressions de les diferents pel·lícules que es mostren.

Pel·lícula d’inauguracióa (fora de competició):

EL GRAN GATSBY, de Baz Luhrmann

Pel·lícula de cloenda:

 ZULU, de Jérôme Salle

A Competició:

ONLY GOD FORGIVES , de Nicolas Winding Refn
BORGMAN, d’Alex Van Warmerdam
LA GRANDE BELLEZZA , de Paolo Sorrentino
BEHIND THE CANDELABRA, de Steven Soderbergh
LA VENUS À LA FOURRURE , de Roman Polanski
NEBRASKA, d’Alexander Payne
JEUNE ET JOLIE , de François Ozon
WARA NO TATE, de Takashi Miike
LA VIE D’ADÈLE (BLUE IS THE WARMEST COLOR), d’Abdellatif Kechiche
SOSHITE CHICH NI NARU , d’Hirokazu Kore-eda
TIAN ZHY DING , de Zhangke Jia
GRISGRIS, de Mahamat-Saleh Haroun
THE IMMIGRANT, de James Gray
LE PASSÉ (THE PAST), d’Asghar Farhadi
HELI, d’Amat Escalante
UN INDIEN DES PLAINES (JIMMY P.), d’ Arnaud Desplechin
MICHAEL KOHLHAAS , d’ Arnaud Despallières
INSIDE LLEWYN DAVIS , d’Ethan & Joel Coen
UN CHÂTEAU EN ITALIE , de Valeria Bruni-Tedeschi

La llista completa dels films que completen la 66ena edició del Festival de Canes la podreu trobar aquí

Anuncis

2 responses to “Ja sabem el llistat de pel·lícules del proper Festival de Canes

  1. Retroenllaç: cannes 2013 | Ozon | Polansky | Soderbergh | Cine de autor | VOSEMelies Cinemes·

  2. Retroenllaç: Zona Crítica: Efectos Secundarios | La Casa De Vidre·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s