Alta Films, a punt de desaparèixer

La companyia Alta Films, primera distribuïdora espanyola de cinema d’autor, sembla condemnada a tancar definitivament. Aquest mateix matí el seu propietari, Enrique González Macho, ha declarat que, tot i els esforços per aguantar, factors com el descens de públic als cinemes, el poc suport de les televisions al cinema d’autor i la reducció massiva de vendes de dvds fan gairebé impossible que l’empresa segueixi funcionant.

González Macho, actual president de l’Acadèmia del Cinema Espanyol, també ha confirmat que el futur dels cinemes Renoir és incert. En els últims anys ja s’han tancat sales arreu d’Espanya, entre elles les de Palma, Saragossa i Conca, i actualment es contempla la possibilitat de tancar alguns dels que segueixen oberts, entre ells el Renoir Floridablanca de Barcelona, tot i que de moment segueix funcionant.Ahir mateix es van fer les últimes projeccions del cinema Renoir Majadahonda, a les quals el propi González Macho no va assistir, ha dit, per la tristesa que li provoca la situació.

1302436096_0

De fet, González Macho s’ha mostrat molt preocupat per l’incert futur cultural del país. Segons ell, el públic acabarà consumint sempre el mateix tipus de cinema davant l’absència de diversitat en l’oferta, una diversitat que Alta Films ha procurat des de la seva fundació l’any 1969: Woody Allen, Stephen Frears, Nanni Moretti i Danny Boyle, entre molts d’altres, han estat distribuïts a Espanya per Alta Classics, la branca de distribució de la companyia. En les mateixes declaracions, Enrique González Macho parlava de l’empobriment que patirà la cartelera espanyola, en què pel·lícules de gran interès acabaran passant desapercebudes.

La desaparició progressiva d’Alta Films, tot un referent de la difusió del cinema d’autor i de la promoció del cinema espanyol, significa una pèrdua important i preocupant en el nostre sector cultural.

PD: No és l’hora, tal vegada, de començar a prendre mesures per a evitar enfonsar definitivament la indústria i la cultura cinematogràfica d’Espanya?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s