Isona Passola és la nova presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català

La candidatura de la productora ha aconseguit 93 vots enfront als 31 de la candidatura encapçalada pel també productor Jordi Rediu. La votació va estar marcada per les queixes d’aquest últim, qui va denunciar la poca transparència del procediment, sobretot quant a l’admissió dels vots per correu, una modalitat que segons Rediu no es contempla en els estatuts de l’Acadèmia. Degut a aquesta polèmica, el procés d’elecció del nou president es va perllongar fins a mitjanit, moment en què va ser oficial que la candidatura encapçalada per Isona Passola, sota el lema “La promoció del talent”, s’havia imposat. La nova junta directiva, a més, compta amb Sergi López com a vicepresident, Elisa Plaza de secretària i Maria Rosa Fusté de tesorera. Les actrius Aina Clotet i Clara Segura i el director i guionista Cesc Gay també en formen part.

Jordi Rediu s'ha reservat el dret a impugnar el resultat de la votació amb què Isona Passola s'ha convertit en la nova presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català.

Jordi Rediu s’ha reservat el dret a impugnar el resultat de la votació amb què Isona Passola s’ha convertit en la nova presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català.

Isona Passola substitueix Joel Joan al capdavant de l’Acadèmia del Cinema Català. Aquest mateix matí, en declaracions a RAC1, Passola ha alabat la tasca com a president de Joel Joan i la seva junta directiva durant aquests cinc anys. En aquesta mateixa intervenció també s’ha mostrat crítica amb la pujada de l’IVA i ha avançat que algunes de les missions de la nova etapa de l’Acadèmia seran desbloquejar l’actual llei de mecenatge i aumentar l’autoestima del cinema català, així com organitzar altres events, a més dels Premis Gaudí.

Isona Passola és tambñe productora de DE NENS, de Joaquim Jordà, i EL MAR, d'Agustí Villaronga.

Isona Passola és també productora de DE NENS, de Joaquim Jordà, i EL MAR, d’Agustí Villaronga.

La nova presidenta actualment està treballant en L’ENDEMÀ, pel·lícula documental que dirigirà i produirà i que s’ha convertit en la campanya de crowdfunding més exitosa d’Europa, amb més de 300.000 euros recaptats. Aquest llargmetratge tracta sobre el procés d’independència de Catalunya, tema ja present a la seva primera pel·lícula com a directora CATALUÑA-ESPANYA. Tot i així, és sobretot coneguda per la producció PA NEGRE, un dels majors èxits del cinema català que, segons ha declarat, no és cap anomalia, sinó el primer de molts que estan per venir en aquesta etapa que Isona Passola comença com a presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s