Ens ha deixat Sara Montiel

Sara Montiel, una de les primeres grans actrius del cinema espanyol, ha mort a casa seva a l’edat de 85 anys a causa d’una crisi respiratòria.

A l’inici de la seva carrera va compartir seqüències amb Fernando Rey, Imperio Argentina i Fernando Fernán Gómez. Després de passar una temporada a Mèxic, on va protagonitzar nombroses pel·lícules, es va convertir en la primera gran estrella espanyola a Hollywood. L’any 1954 s’estrenava el western VERACRUZ, la seva primera incursió en el cinema americà, protagonitzada per Gary Cooper i Burt Lancaster. Amb aquest primer èxit va rebre l’oportunitat de firmar un contracte d’exclusivitat amb Columbia Pictures que va rebutjar. El 1956 va rodar DOS PASIONES Y UN AMOR, amb Joan Fontaine i Vincent Price, dirigida per Anthony Mann. El director (que va rodar a Espanya EL CID) va ser el primer espòs de Sara Montiel.

Sara Montiel va rebre la Medalla d'Or de l'Acadèmia del Cinema Espanyol l'any 1997.

Sara Montiel va rebre la Medalla d’Or de l’Acadèmia del Cinema Espanyol l’any 1997.

En el seu retorn a Espanya, l’actriu va protagonitzar EL ÚLTIMO CUPLÉ, un dels majors èxits de taquilla fins el moment, on interpretava “Fumando espero”, una de les seves cançons més famoses. A partir de llavors va rodar pel·lícules com LA VIOLETERA, on també feia actuacions musicals. Després d’aquesta prolífica i destacada carrera com actriu, va deixar el cinema el 1974 per dedicar-se a la música.

Sara Montiel va ser una dona d’extravagant personalitat i impressionant bellesa que va aconseguir, fa més de 50 anys, fer-se un nom a la indústria cinematogràfica americana i seduir el públic espanyol amb les seves actuacions.

Us deixem amb una de les nostres preferides.

PD: Jess Franco, Bigas Luna, Sara Montiel… Esperem no haver de seguir donant notícies com aquesta…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s