Programació del Festival Internacional de Cinema d'Autor D'A 2013

Fa unes setmanes s’havien confirmat els primers títols que apareixerien a la propera edició del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona, o més conegut com el D’A. Aquest festival creixent que cada cop compta amb més fidels ha confirmat fa unes hores la seva programació definitiva, que ens porta títols i directors d’allò més interessant. Què hem de saber del D’A?

El festival compta amb diferents seccions habituals: a Direccions, una de les seccions principals, podrem trobar algunes de les millors obres de l’any que, malauradament, no han pogut arribar a les sales comercials. Aquest any la secció ens porta dotze títols interessants entre els quals destaquen EVERYDAY, el nou film de Michael Winterbottom, que li portà 5 anys al director completar-la. Winterbottom ens porta un drama humà i realista sobre una mare coratge. FRANCES HA és el nou film de Noah Baumbach, després de l’infravalorada GREENBERG (i amb un Ben Stiller molt reivindicable). El seu nou film té molts punts en comú amb la sèrie GIRLS, de Lena Dunham, i ens porta un retrat de la vida de la joventut a la ciutat de Nova York. El director canadenc Xavier Dolan presenta LAURENCE ANYWAYS, un film que demostra la maduresa del director, mentre que el veterà director Abbas Kiarostami presenta LIKE SOMEONE IN LOVE, una co-producció japonesa que té lloc al país asiàtic. Destacar també que per fi s’estrenarà THE WE AND THE I, el nou film de Michel Gondry, que inexplicablement no havia arribat a cap de les nostres sales fins ara.

La secció Talents ens presenta autors emergents que haurien d’estar en el punt de mira i que són, clarament, promeses de futur. Entre les pel·lícules d’aquesta edició volem destacar  SIMON KILLER, thriller neo-noir d’Antonio Campos, EL IMPOSTOR, un documental que ha tingut gran èxit de crítica, i WASTELAND, de Rowan Athale, un thriller anglès que recorda al primer Guy Ritchie.

Aquest any tenim la secció de Film Diaries, que presenta diferents films/assajos en forma de diari fílmic. Podrem veure MAPA de León Siminiani, MI LOCO ERASMUS, que vam poder veure a la passada edició del festival de Sitges, i TINY FURNITURE, de Lena Dunham (la creadora de la sèrie GIRLS), entre d’altres.

La secció de Realitats presenta obres lligades a la realitat més urgent. Contentíssims estem que s’estreni THE LAND OF HOPE del gran Sion Sono, director japonés ja de culte. Finalment, la secció d’ Autoria Catalana ens presenten les obres més recents de diferents cineastes catalans. Podrem veure films com ET DEC UNA NIT DE DIVENDRES, PARADISE o OTEL·LO.


Aquest any també podrem veure la Retrospectiva: Deu anys de cinema romanés. L’autor més destacat és Cristian Mungiu, del qual podrem veure la seva aclamada pel·lícula 4 MESES, 3 SEMANAS Y 2 DÍAS, així com altres films seus i un recull dels seus curtmetratges. També és una bona oportunitat per recuperar films com 12:08 AL ESTE DE BUCAREST o LA MUERTE DEL SEÑOR LAZARESCU.

Per finalitzar, el film que inaugurarà el festival serà TANGO LIBRE, de Frédéric Fonteyne, que es torna a reunir amb Sergi López després del seu film UNA RELACIÓN PRIVADA. El director, actor i l’actriu Anne Paulicevich presentaran el film. El film català LA PLAGA, de Neus Ballús, ha estat l’escollida per tancar el festival. Un treball a mig camí entre documental i ficció que presentarà la seva directora.

Per conèixer la programació completa del D’A 2013, podeu consultar la seva web cinemadautor.cat. També us deixem amb el spot publicitari del D’A d’aquest any.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s