Quines pel·lícules apunten als propers Oscars?

Passada la ressaca dels 85ens Oscars, de les setmanes parlant d’ells, un servidor sent una buidor al cos que ha d’omplir. I què millor que posar-nos imaginatius (que no premonitoris) i fer un repàs a aquelles cintes anunciades pel proper any que més números tenen a hores d’ara de cara als 86ens Oscars. No us la prengueu com una llista definitiva, està clar que d’aquí un any, algunes de les pel·lícules que us presentem s’hauran caigut per mil motius (males crítiques, decepció, alguna data d’estrena equivocada, retràs en la post-producció, mala promoció, etc. etc.) o d’altres que ni imaginàvem o que desconeixem, entraran a la cursa. Hi hauran moltíssimes pel·lícules que segurament ens acaben agradant més que aquestes. El futur no està escrit i sempre ens sorprenen els esdeveniments. En tot cas, aquesta és una llista de títols potents, de bons directors, grans estrelles i temes interesants. Tenen bona pinta i potencial Oscar. Després, ja veurem què passa. Tot i que comencem amb la meva favorita a hores d’ara (Scorsese!) l’ordre de la llista no es basa en preferències ni possibilitats de premis. Enjoy:

The Wolf of Wall Street

Martin Scorsese. Leonardo DiCaprio. Wall Street. Màfia. Dècada dels 90. Una història real situada en l’època yuppie en la que DiCaprio interpreta a Jordan Belfort, que va anar a la presó per no col·laborar en la investigació d’un frau massiu de “bons basura” que implicada a altes esferes, bancs i corporacions i la màfia mateixa. Belfort, durant el dia, guanyava milers de dòlars per minut. Per la nit, se’ls gastava tant ràpid com podia, amb drogues, sexe i viatges. Segons el que diuen, un guió arriscat, sense tabús, escrit per Terence Winter (BOARDWALK EMPIRE). Un tema tant de Scorsese com actual: la corrupció bancària i  lligams amb la màfia. A més se li ha de sumar un gran repartiment amb Jonah Hill de mà dreta de DiCaprio, Jean Dujardin, Rob Reiner, Kyle Chandler i el gran Matthew McConaughey entre d’altres. Una gran producció de la Paramount que segur farà tot el possible per estar als Oscars. Des de GANGS OF NEW YORK, Scorsese sempre ha estat nominat amb l’excepció de SHUTTER ISLAND que es va estrenar en època de fora d’Oscars. Si estrenen WOLF OF WALL STREET dins l’època correcta, i fan una bona promoció, a hores d’ara, té pinta d’Oscars.

On-Set-The-Wolf-of-Wall-Street-leonardo-dicaprio-32893411-452-594The Monuments Men

Ja vam parlar en el seu dia al programa. La nova cinta com a director de George Clooney (cada cop més habitual als Oscars i recent guanyador com a productor) dirigeix una pel·lícula històrica sobre un grup d’historiadors, directors de museus i experts en art als que se’ls encomana la missió de recuperar les obres d’art robades pels nazis a la II Guerra Mundial. Una història tant espectacular com el seu repartiment: el mateix Clooney, Cate Blanchett, Matt Damon, Bill Murray, Daniel Craig, John Goodman i Jean Dujardin.

August: Osage County

Adaptació d’una obra de Broadway que només per tenir a Meryl Streep, ja l’hem de posar a la llista. A més, l’acompanyen Julia Roberts, Ewan McGregor, Benedict Cumberbatch i Chris Cooper. Molt d’Oscars tots ells. Es tracta d’una història sobre la família Weston superant les seves diferències quan el seu alcohòlic patriarca desapareix. Dirigeix John Wells (THE COMPANY MEN).

Inside Llewyn Davis

La nova dels germans Coen, que ens els darrers anys són bastant fixes de  l’acadèmia, ens porta una pel·lícula ambientada en l’escena folk del Nova York dels 60, on el músic Llewyn Davis intenta fer el seu camí d’èxit. Us vam penjar el tràiler aquí i fa molt bona pinta. En el repartiment tenim a Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake, Garrett Heldund i John Goodman. Les crítiques dels primers passis la deixen molt bé

INSIDE LLEWYN DAVIS (2013) Carey Mulligan and Justin Timberlake.

Captain Phillips

Fets reals, Tom Hanks i Paul Greengras. És la història del capità de vaixell Richard Phillips (Hanks), que va decidir entregar-se a uns pirates somalis per evitar que la seva tripulació fos segrestada. Si la shaky camera de Greengrass no mareja als acadèmics, té bastants números.

Labor Day

El nou film de Jason Reitman, que es va guanyar a l’acadèmia amb JUNO i UP IN THE AIR ens porta a Kate Winslet i Josh Brolin en una història ambientada en un estiu dels 80 en la que una dona divorciada el seu fill coneixen a un home que resulta ser un fugitiu. Ja sabem que Winslet sempre acaba als Oscars.

Kate Winslet On The Set Of 'Labor Day'

Foxcatcher

Bennet Miller, director de TRUMAN CAPOTE i MONEYBALL ens porta una història real tant extravagant com atractiva. Tracta de John du Pont, malalt d’esquizofrènia, que era amo d’un centre d’entrenament de lluita lliure. Un dia va disparar i matar sense motiu al seu amic David Schultz, un lluitador medallista d’or als Jocs Olímpics. El protagonista, un Steve Carell que voldrà reconeixement més enllà de la comèdia acompanyat de Channing Tatum, Sienna Miller i Mark Ruffalo.

Nebraska

Els drames ben escrits d’Alexander Payne sempre acaben presents als Oscars. Aquest cop Payne dirigeix als veterans Bruce Dern i Stacy Keach juntament amb el còmic William Forte en una història d’un pare alcohòlic (Dern) que decideix viatjar des de Montana a Nebraska per recollir el que creu és un premi d’un milió de dòlars. La categoria de Payne i la sensació de comeback tant propi dels Oscars que pot donar Bruce Dern li donen opcions.

Gravity

Una pel·lícula misteriosa, de la que poc se sap. Porta molt de temps fent-se i és ni més ni menys que el retorn del sempre reivindicable Alfonso Cuarón. Es tracta d’una epopeia espacial (alguns rumors diuen que està rodada sencera en un pla seqüència!) amb George Clooney i Sandra Bullock de protagonistes. El factor ciència ficció i que ja tingui etiqueta de culte no la fa 100% material Oscar però ens encantaria que estigués només per Cuarón. Que no decebi!

Her

El gran i fins ara poc reconegut als Oscars Spike Jonze torna amb una història sobre un solitari escriptor, Joaquin Phoenix (ja li toca un premi) que s’enamora de la veu del seu sistema informàtic, Amy Adams (que ja té 4 nominacions com a actriu). També hi estan Olivia Wilde i Rooney Mara Potser serà massa indie o  especial pels Oscars però mai se sap, i amb aquests actors…

*EXCLUSIVE* A mustached Joaquin Phoenix films at a metro station

Lowlife

Un altre cop Joaquim Phoenix per la nova cinta del sempre interessant James Gray (TWO LOVERS, LA OTRA CARA DEL CRIMEN). Es tracta d’un drama històric sobre una immigrant polonesa que es veu obligada a prostituir-se per mantenir a la seva germana i el seu nuvi. La seva vida canvia quan coneix al cosí d’aquest, un il·lusionista que s’enamora d’ella. A part de Phoenix, tenim a una altra favorita de l’acadèmia, Marion Cotillard i a Jeremy Renner.

Twelve Years a slave

Steve McQueen després de marcar-se la grandiosa SHAME va a per més amb un gran repartiment i un tema molt de moda aquests darrers Oscars: l’esclavitud. Es tracta d’un drama en el que Chiwetel Ejiofor,  és un afroamericà del Nova York del segle XIX que un cop segrestat,  és venut com a esclau al profund sud dels EUA. La resta d’actors? Brad Pitt, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti, Michael K. Williams, Paul Dano i la recentment nominada Quvenzhané Wallis. Atenció  que la banda sonora la posarà ni més ni menys que el gran Ennio Morricone.

The Counselor

Repetim actors de l’anterior, Brad Pitt i Michael Fassbender, i li sumem a Javier Bardem, Cameron Diaz i Penélope Cruz dirigits per Ridley Scott i escrits per Cormac McCarthy i tenim THE COUNSELOR. Una cinta sobre cowboys i narcotraficants a Texas. Sincerament, l’únic punt en contra, un Ridley Scott acostumat al pilot automàtic i a decebre amb cada film, però té potencial si més no.

Dallas Buyers Club

Acabem potser amb la menys potent a priori però que té aires a Oscar per la seva premissa fàcil de promocionar: Matthew McConaughey en la història real d’un vividor i homòfob faldiller que al 1986 és diagnosticat amb la Sida i al que li donen 30 dies de vida. Comença així una lluita per sobreviure i aconseguir legalment medicaments llavors il·legals tot creant clubs de malalts que pagaven per aconseguir aquests tractaments alternatius. Va arribar a viure fins a 6 anys més del que li van predir. Si no és un ganxo suficient per atraure als acadèmics, això els encantarà: McConaughey va perdre fins a 20 kg per fer el paper. Dirigeix Jean-Marc Vallé, que fa uns anys ens va portar C.R.A.Z.Y

matthew+mcconaughey

Anuncis

3 responses to “Quines pel·lícules apunten als propers Oscars?

  1. Retroenllaç: Primer teaser de GRAVITY | La Casa De Vidre·

  2. Retroenllaç: American Hustle: la nova de David O. Russell | La Casa De Vidre·

  3. Retroenllaç: The Monuments Men, esquadró d’estrelles dirigides per Clooney | La Casa De Vidre·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s