85ens premis Oscar

Finalment ha arribat la nit de la que fa mesos que parlem. Se’ns farà estrany viure sense Oscars durant un temps. Al Dolby Theatre s’han entregat els 85ens premis Oscar i la cosa ha estat molt repartida, com prevèiem. El premi gran finament ha estat per ARGO, que s’endú 3 en total. La pel·lícula que més premis s’ha endut, però, ha estat LA VIDA DE PI, que ja dèiem que seria la tapada. Sobretot perquè ha guanyat el premi més renyit de tots: Millor director per Ang Lee. Ha estat un pèl sorpresa però la veritable sorpresa va ser l’absència d’Affleck. Empatades a 3 Oscars tenim ARGO i LOS MISERABLES. Després tenim amb 2 premis a SKYFALL, DJANGO DESENCADENADO i LINCOLN. La resta, tot empat a un premi. L’única cinta que no s’emporta res és com era d’esperar, BESTIAS DEL SUR SALVAJE. AMOR tan sols s’ha endut el merescut premi a pel·lícula de parla no anglesa.

Affleck, Clooney i Helsov. Ar-go fuck yourself.

Affleck, Clooney i Helsov. Ar-go fuck yourself.

Detallant els premis grans, sorpresa d’Ang Lee a millor director i premi per Jennifer Lawrence per EL LADO BUENO DE LAS COSAS a millor actriu, una de les categories més renyides. Com era d’esperar, Daniel Day-Lewis ha guanyat per LINCOLN: Meryl Streep al entregar-li el premi, ni ha llegit el sobre. En quant a intèrprets secundaris, Anne Hathaway ha guanyat sense causar cap sorpresa òbviament i Christoph Waltz ha rebut un premi que nosaltres esperàvem per De Niro. En tot cas, millor actor secundari estava molt renyit i tots eren grans actors. El premi més important de tots, millor pel·lícula tal i com hem comentat, ha estat per ARGO, que triomfa i culmina una trajectòria increïble. El premi per cert, l’ha entregat per sopresa la Primera Dama, Michelle Obama en un gir de guió molt americà. ARGO és, doncs, el millor film per mèrits propis.

Ang Lee, millor director a la categoria més renyida

Ang Lee, millor director a la categoria més renyida

En quant a la gala, una arrencada molt bona del host, un Seth MacFarlane polivalent i molt musical. Ha fet ús del seu humor irreverent però és cert que a mesura que avançava la gala, s’ha anat desinflant. La cerimònia en general no ha estat molt avorrida i s’ha gaudit. La temàtica d’aquest any era la celebració dels musicals i no han faltat actuacions i referències a cintes com LOS MISERABLES, CHICAGO o SONRISAS Y LÁGRIMAS. En definitiva, doncs, una gala entretinguda, amb sorpreses però poques, un empat inclòs (millor muntatge de so) i la sensació que gairebé tothom s’ha anat a casa amb algun premi.

Us deixem amb la llista sencera dels guanyadors:

MILLOR PEL·LÍCULA

ARGO de Ben Affleck

MILLOR DIRECTOR

Ang Lee per LA VIDA DE PI

MILLOR ACTOR

Daniel Day-Lewis per LINCOLN

MILLOR ACTRIU

Jennifer Lawrence per EL LADO BUENO DE LAS COSAS

MILLOR ACTOR SECUNDARI

Christoph Waltz per DJANGO DESENCADENADO

MILLOR ACTRIU SECUNDÀRIA

Anne Hathaway per LOS MISERABLES

MILLOR GUIÓ ORIGINAL

Quentin Tarantino per DJANGO DESENCADENADO

MILLOR GUIÓ ADAPTAT

Chris Terrio per ARGO

MILLOR PEL·LÍCULA D’ANIMACIÓ

BRAVE
 de Mark Andrews i Brenda Chapman

MILLOR PEL·LÍCULA DE PARLA NO ANGLESA

AMOR (Àustria) de Michael Haneke

MILLOR DOCUMENTAL

Searching for Sugar Man de Malik Bendjelloul

MILLOR FOTOGRAFIA

Claudio Miranda per 
LA VIDA DE PI

MILLOR MUNTATGE

William Goldenberg  per ARGO

MILLOR MÚSICA

Mychael Danna per LA VIDA DE PI

MILLOR DISSENY DE PRODUCCIÓ

Rick Carter i Jim Erickson per LINCOLN

MILLOR DISSENY DE VESTUARI

Jacqueline Durran
per ANNA KARENINA

MILLOR MAQUILLATGE I PERRUQUERIA

Lisa Westcott i Julie Dartnell per LOS MISERABLES

MILLOR CANÇÓ

 “Skyfall” d’ SKYFALL. Música i lletra d’Adele Adkins i Paul Epworth


MILLOR CURTMETRATGE

CURFEW de Shawn Christensen

MILLOR CURTMETRATGE DOCUMENTAL

INOCENTE de Sean Fine i Andrea Nix

MILLOR CURT D’ANIMACIÓ

PAPERMAN de John Kahrs

MILLOR MUNTATGE DE SO

Per Hallberg i Karen Baker Landers
per SKYFALL

Paul N.J. Ottosson per LA NOCHE MÁS OSCURA

MILLOR SO

Andy Nelson, Mark Paterson i Simon Hayes
 per LOS MISERABLES

MILLORS EFECTES VISUALS

Bill Westenhofer, Guillaume Rocheron, Erik-Jan De Boer i Donald R. Elliott
per LA VIDA DE PI

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s