Oscars: candidates a millor actriu secundària

L’anàlisi d’avui és per l’última categoria interpretativa que ens queda: Millor actriu secundària. Al igual que amb la categoria de millor actor, aquí està tot bastant clar. Anne Hathaway és la favorita absoluta. Ha guanyat tots els premis importants que hi han abans dels Oscars i sembla que té molt fàcil el camí cap al seu primer Oscar. Val a dir que totes les nominades ja ho han estat amb anterioritat i dos d’elles, Sally Field amb 2 i Helen Hunt amb 1, ja han guanyat el premi de l’Acadèmia. Estem parlant doncs d’actriu contrastades, cap sorpresa o revelació.

Les cinc candidates a actriu secundària. Categoria bastant ressolta.

Les cinc candidates a actriu secundària. Categoria bastant ressolta.

Com diem la gran favorita és Anne Hathaway. Ningú discuteix que les seves escenes són del millor de LOS MISERABLES i en una gala on es preveu bastanta repartició per deixar contentes a totes les pel·lícules, està clar que aquest premi caurà pel musical de Tom Hooper. Segurament alguns altres més tècnics (maquillatge, vestuari, etc) també cauran per LOS MISERABLES. A més, el registre de premis de Hathaway és espectacular i no deixa lloc a dubtes: Globus d’Or, BAFTA, Sindicat d’actors, i Critic’s Choice Awards. All clear.

En quant a la resta de candidates, el nostre ordre és el següent: Primer Sally Field pel gran consens que ha despertat LINCOLN, una cinta on brillen els actors. A més, com ja hem dit anteriorment, la cinta de Spielberg és material 100% Oscar: un personatge històric estimat, un tema socialment important, totalment americana,  etc. Als acadèmics els hi encanta i pot guanyar més premis dels que molts aquí li auguren. A més, podria ser el 3er Oscar per Field i convertir la nit en història amb 3 actors guanyant el seu 3r Oscar seria un bon titular. Però no deixa de ser bastant improbable.

A continuació situem a Jackie Weaver. No només perquè està fantàstica a EL LADO BUENO DE LAS COSAS sinó pel factor que portem repetint aquests dies: la cinta de David O. Russell està produïda pels Weinstein i això fa que els seus actors tinguin certes opcions a premi. Tot i així, dels quatre nominats de la pel·lícula (és el primer cop en 31 anys que un film té 4 actors nominats), Jackie Weaver i Bradley Cooper tenen opcions molt escasses perquè competeixen amb Anne Hathaway i Daniel Day-Lewis respectivament.

La següent candidata és Amy Adams. Aquí tornem a dir el mateix argument amb THE MASTER: és una pel·lícula bastant complicada  i polaritzant com per suscitar una unanimitat suficient per guanyar premis. En l’última posició, Helen Hunt que portava anys bastant oblidada i per la que la seva nominació per LAS SESIONES és més aviat ja un premi en si mateix. De totes, la que té menys opcions doncs.

En definitiva, una categoria fàcil per encertar a la Porra dels Oscars. No us oblideu de participar i poder optar a tots els premis que tenim! No hi ha excusa! Anne Hathaway us facilitarà el camí!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s