Oscars: Candidats a millor actor protagonista

En aquesta setmana dels Oscars començarem els nostres especials analitzant els favorits als Oscars en les principals categories. I començarem per una de les més fàcils, sinó la que més: Millor actor protagonista. Sembla que aquí no hi ha cap dubte. Seria molt difícil que hi hagués una sorpresa. Sense voler menysprear a la resta de candidats, tot indica que el premi és per Daniel Day-Lewis pel seu paper a LINCOLN.

Els cinc candidats a millor actor protagonista.

Els cinc candidats a millor actor protagonista.

I és que Day-Lewis ha guanyat tots els premis previs (Sindicat d’actors, Globus d’or i Bafta entre d’altres) i sembla que no té rival. La seva humanitzant actuació ha estat lloada unànimement i jaa sabem que a l’acadèmia li encanta Day-Lewis i aquest tipus de papers. A més, està disposada a fer-lo entrar a l’Olimp dels actors amb 3 Oscars. Fins ara reservat a Walter Brennan i Jack Nicholson en l’apartat masculí i Ingrid Bergman en el femení. Però el possible rècord de Day-Lewis seria únic, ja que es convertiria en el primer intèrpret en guanyar els seus 3 Oscars exclusivament a la categoria de millor protagonista. Per tant, la nit pot ser històrica.

És difícil parlar d’altres favorits en aquesta categoria. Bradley Cooper, per la unanimitat d’EL LADO BUENO DE LAS COSAS a les crítiques, es podria col·locar com a segon. A més, ja sabem que el poder dels Weinstein és infinit, encara que es farà valer a altres categories. En quant a premis previs, Cooper va guanyar el de la National Board of Review. Al nostre parer, el segon favorit però, hauria de ser Joaquin Phoenix, que fa un dificilíssim paper a THE MASTER. Però es tracta d’una pel·lícula molt polaritzant i això li resta punts. Per no parlar de la seva fama d‘enfant terrible, per la qual cosa, la nominació ja és un reconeixement suficient als ulls de l’acadèmia. Un altre favorit, és Hugh Jackman, sobretot perquè la peculiaritat dels Globus d’or (divisió entre comèdia o musical i drama) fa que sigui l’únic dels candidats a part de Day-Lewis amb un premi previ als Oscars reconeixent el seu paper a LOS MISERABLES. El cinquè en discòrdia, és Denzel Washington per EL VUELO. Sens dubte, el que té menys possibilitats de tots cinc, encara que no podem descartar res, ja sabem com estima l’acadèmia a Washington. A més, al igual que Lewis, també seria el seu tercer Oscar.

En tot cas, una de les categories més clares, diríem que al 95% podeu apostar per Daniel Day-Lewis. Així que ja sabeu que marcar a la casella de millor actor protagonista a la nostra Porra dels Oscars 2013. No teniu excusa per participar!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s