Oscars: Candidates a millor actriu protagonista

Continuem l’anàlisi de candidats als Oscars 2013 amb una de les categories més renyides a hores d’ara: millor actriu protagonista. Sobretot pel fet que tres de les candidates han guanyat alguns dels premis previs més importants. Estem parlant de Jessica Chastain, Jennifer Lawrence i Emmanuelle Riva. La altres dues candidates, Naomi Watts i  Quvenzhané Wallis (com es pronuncia?) gairebé no tenen opcions al nostre parer. Com a curiositat, dir que d’entre les cinc candidates, es troba la nominada a actriu més vella (Riva, farà 86 anys la mateixa nit dels Oscars) i la més jove (Wallis, amb 9 anys) de la història dels Oscars.

Les cinc candidates a millor actriu protagonista. Qui guanyarà?

Les cinc candidates a millor actriu protagonista. Qui guanyarà?

Comencem per la que creiem favorita a hores d’ara: Jennifer Lawrence. No és la que més títols ha acumulat però la llista és prou interessant destacant el Globus D’or a actriu de comèdia o musical i sobretot el premi del Sindicat d’actors, el més significatiu per intèrprets. Qualitat per sobre de quantitat. A més, un dia abans es donen els premis Indepentent Spirit, el “Oscars del cinema independent” i allí és clara favorita pel seu paper a EL LADO BUENO DE LAS COSAS. Tampoc hem d’obviar la influència que pot tenir encara Harvey Weinstein. És coneguda las seva habilitat per convèncer els acadèmics i aquesta és una de les categories on més joc hi té. A més, la sensació en el darrer mes entre promocions, premsa i crítics és que la pel·lícula de David O.Russell ha guanyat molt en boca-orella i possibilitats als Oscars.

L’altra clara favorita és Jessica Chastain. En ambdós casos, estem parlant d’actrius molt joves, amb carreres paral·leles que s’estan convertint en les actrius amb més talent del moment. Chastain és la que més premis previs acumula com el Globus d’Or a actriu de drama, el Critic’s Choice Award o el premi de la National Board of Review entre molts d’altres. Però al contrari d’EL LADO BUENO DE LAS COSAS, LA NOCHE MÁS OSCURA s’ha anat desinflant en el darrer mes. Certa controvèrsia i no haver assolit tantes nominacions com es presumia inicialment resten punts a la pel·lícula en general. Però si en alguna cosa tothom coincideix a l’hora de valorar la cinta, és el grandiós paper que fa Chastain. Entre aquestes dues favorites doncs, màxima igualtat.

La tercera en discòrdia és la gran Emmanuelle Riva. La nominació en si ja és un reconeixement a la seva carrera i al gran paper que ha fet AMOR en general. Però és una actriu europea en una cinta que molt poca gent ha vist als EUA, per la qual cosa les seves opcions són menors. Tot i així, res és pot descartar i sobretot el passat premi BAFTA la situa millor que les altres candidates (deixant a banda a Lawrence i Chastain). Tot i la semblança amb els Oscars, els  BAFTAs no deixen de ser premis europeus i per tant, amb una sensibilitat diferent que s’apropa més a una proposta com AMOR.

Finalment, les altres dues candidates amb poquíssimes opcions. Naomi Watts és segurament el millor de LO IMPOSIBLE, la seva nominació és un reconeixement just però no és un paper tant bo (o potser, una pel·lícula) per guanyar el premi. A l’última posició, Quvenzhané Wallis la nena de 9 anys de BESTIAS DEL SUR SALVAJE. Fa un gran paper sí, però no deixa de ser una pel·lícula indie i una actuació infantil. Malgrat la seva actuació no puc deixar de preguntar-me fins a quin punt una nena petita és una bona actriu? realment farà una carrera o és una cosa puntual? El tema de les nominacions infantils és complicat i donar per discutir-lo. Sincerament, ho trobo un pèl injust de cara a la infinitat d’actors amb una trajectòria i preparació d’anys. A més, com deia algú, total perquè guanyi l’Oscar i li robin a classe. Bromes a part, el ser una nena petita nominada la fa singular de cara a la promoció i tal, però amb molt poques opcions.

En fi, una categoria renyida amb dues favorites i una tercera tapada. De cara a la porra, decidiu-vos per intuïció o per gustos però si voleu seguir el nostre consell, apostaria per Jennifer Lawrence (Weinstein Power!).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s