Nou tràiler de TRANCE, de Danny Boyle

Danny Boyle sempre ha estat un director polifacètic. Des de la seva obra mestra TRAINSPOTTING fins la més que respectable 28 DIAS DESPUÉS (que va saber donar un toc fresc al cinema de zombis i ens deixava amb aquelles imatges gravades en càmera digital d’una Londres desolada i sinistra), el director ha provat sort amb propostes cada cop més diferents: l’arriscada però reivindicable LA PLAYA, la una mica sobrevalorada SLUMDOG MILLIONAIRE i la pretensiosa 127 HORAS. La meva relació amb Danny Boyle ha estat sempre una relació d’amor-odi: fanàtic absolut de les dues primeres, detractor de les dues últimes.

Ara arriba el tràiler del seu nou film, TRANCE, i m’agradaria atrevir-me a dir que potser tingui l’oportunitat de redimir al director. I és que el tràiler sense censura ens presenta a un Danny Boyle més proper al seu origen, en plena forma, amb personatges interessants (i un James McAvoy amb el seu accent natural i escocès!) i una violència continguda in crescendo que acaba per esclatar, com bé demostra el tràiler. La trama de la pel·lícula sembla bastant imprevisible, però el punt fort és, sens dubte, el clima de tensió incòmoda que aconsegueix generar durant el tràiler i que promet bastant.

TRANCE ens explica la història d’un lladre que planeja el robatori d’un quadre de Goya amb uns companys mafiosos. Quan aquest intenta trair als seus companys, el cap de la màfia (un prometedor Vincent Cassel) el colpejarà i el deixarà atordit. Quan recupera la consciència, el lladre afirma que el trauma l’ha deixat sense memòria i no sap on ha deixat l’obra d’art. Una psicòloga col·laborarà amb els mafiosos per intentar extreure’n informació, però endinsar-se en el subconscient i psique del personatge portarà conseqüències inesperades.

Les imatges parlen per si soles. Mentre que McAvoy és un actor que em sembla bastant reivindicable quan es posa en la pell de personatges seriosos, Vincent Cassell sembla un gran encert de càsting i Rosario Dawson aporta el toc femení (inquietant) que li falta a la cinta. Serà la redempció definitiva de Boyle? Tant de bo sigui així.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s