ARGO torna a guanyar

I aquest cop, un altre premi gros. El del sindicat de directors (DGA, Directors Guild of America) per a Ben Affleck. El cineasta de Boston ha tornat a aconseguir un nou premi per ARGO fent encara més incomprensible el fet que no estigui nominat als Oscars com a millor director. La sèrie de victòries d’ARGO als Globus d’Or i els diferents sindicats d’actors, directors i productors situen a la pel·lícula com la més forta favorita als premis de l’acadèmia. Si més no, la que més premis previs ha assolit.

Affleck amb el seu premi de la DGA.

Affleck amb el seu premi de la DGA.

Però no deixa de ser curiós que tothom reconegui amb premis la feina d’Affleck i l’acadèmia no. Potser algú de la Warner hauria de fer reflexió i replantejar-se la seva estratègia de promoció (als Oscars, la promoció entre els acadèmics ÉS TOT), igual amb un expert com Harvey Weinstein, Affleck estaria nominat. La situació doncs, queda ben curiosa. En tota la història dels Oscars, només en 3 ocasions el premi a millor pel·lícula ha anat a una cinta el director de la qual no estava nominat. L’últim cop que va passar quelcom similar va ser amb APOLO 13, que havia guanyat tots els premis previs per a Ron Howard, que no va ser nominat als Oscars i la pel·lícula va perdre contra BRAVEHEART. Per tant, malgrat partir com a favorita, ARGO té les estadístiques i la història en contra.

També cal apuntar que en la mateixa entrega de premis, Malik Bendjelloul, director de SEARCHING FOR SUGAR MAN, ha guanyat el premi a millor direcció en documental, cosa que confirma encara més al seu documental com a favorit a la seva categoria als propers Oscars. Com a curiositat, dir també que Alejandro Gonzalez Iñarritu ha guanyat el premi a millor director d’anunci, pel seu espot per Procter & Gamble.

Veurem com acaba la cosa. Els acadèmics podran començar a votar el proper divendres 8. En els 65 anys d’història dels premis del sindicat de directors (DGA) el guanyador ha guanyat també l’Oscar a millor pel·lícula en totes les edicions excepte 6 vegades. Potser ARGO serà la setena. El mes de febrer a LA CASA DE VIDRE estarà orientat als Oscars i us anirem oferint anàlisis de les categories i alguna sorpresa que està per anunciar…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s